RSS

De ce-o fi oare cel mai apreciat…

Aceasta este harta a…

Sute de români au protestat la B…

Peste 500 de persoan…

Ghid de manipulare: în ce hal de…

Până unde a putut aj…

Alexandru Cumpănașu despre Alian…

Dacă n-au reușit rup…

Cine sunt progresiștii de la Zia…

Râul Bahlui din Iași…

Guvernul României a donat Republ…

Bradul înalt de apro…

Alina Mungiu-Pippidi: "Cine treb…

Proiectul "România e…

"Anticorupția", o mare afacere p…

Mălin Bot continuă r…

Un bust al lui Avram Iancu, dezv…

Miercuri, 5 decembri…

Iohannis desființat de un jurnal…

Jurnalistul Cornel N…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Manipulare grosolana din partea “Guvernului Romaniei”

Print Friendly, PDF & Email

Pe pagina oficiala de Facebook a Guvernului Romaniei, a aparut pentru o scurta perioada de timp un comunicat despre obiectivele strategiei nationale privind imigratia care tocmai fusesera aprobate intr-o sedinta de guvern. Ni se comunica astfel faptul ca s-a adoptat oficial o strategie nationala privind imigratia si eram asigurati ca “obligatiile Romaniei ca stat de relocare a refugiatilor vor fi asumate fara grija de a neglija combaterea abuzului la procedura de azil”.

Manipulare grosolana din partea “Guvernului Romaniei”

Nu mica insa ne-a fost mirarea cand am vazut imaginea cu care a fost ilustrata aceasta postare: o europeanca neoasa cu o fata luminoasa, imbracata aidoma unei femei proaspat scapate din haremul unui “refugiat” musulman,  imaginea fiind de altfel una cumparata la repezeala de pe site-ul shutterstock.com, un site specializat in vanzarea de fotografii si ilustratii.

La scurt timp insa, aceasta postare a fost stearsa de cei care se ocupa cu intretinerea paginii de Facebook a Guvernului Romaniei, cel mai probabil din cauza reactiilor negative ale utilizatorilor carora nu le-a cazut bine deloc postarea ilustrata cu o asemenea imagine, una total nepotrivita pentru a face referire la criza actuala a refugiatilor.

Romanii, ca de altfel si alti multi europeni, au remarcat faptul ca guvernele si autoritatile, dar mai ales mass media din tarile lor, fac eforturi deosebite de a manipua opinia publica, distorsionand adeseori foarte mult imaginea despre situatia nou creata in Europa de aceasta criza a imigrantilor, sau ascunzand pur si simplu multe din aspectele si adevarurile suparatoare pe care nu doresc  sa le poata afla toti cetatenii europeni.

Manipulare grosolana din partea "Guvernului Romaniei", foto: petreanu.ro

Manipulare grosolana din partea “Guvernului Romaniei”, foto: petreanu.ro

Aceasta postare de pe pagina de Faceboook a Guvernului Romaniei se inscrie si ea de asemenea in linia directoare a incercarilor de manipulare a opiniei publice, chiar daca per ansamblu este doar una din micile incercari de manipulare si influentare a societatii civile.

 

Glasul.info

[tp_product id=”194132746″ feed=”396″]

 

 

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline