Manipulare grosolana din partea “Guvernului Romaniei”

Pe pagina oficiala de Facebook a Guvernului Romaniei, a aparut pentru o scurta perioada de timp un comunicat despre obiectivele strategiei nationale privind imigratia care tocmai fusesera aprobate intr-o sedinta de guvern. Ni se comunica astfel faptul ca s-a adoptat oficial o strategie nationala privind imigratia si eram asigurati ca “obligatiile Romaniei ca stat de relocare a refugiatilor vor fi asumate fara grija de a neglija combaterea abuzului la procedura de azil”.

Manipulare grosolana din partea “Guvernului Romaniei”

Nu mica insa ne-a fost mirarea cand am vazut imaginea cu care a fost ilustrata aceasta postare: o europeanca neoasa cu o fata luminoasa, imbracata aidoma unei femei proaspat scapate din haremul unui “refugiat” musulman,  imaginea fiind de altfel una cumparata la repezeala de pe site-ul shutterstock.com, un site specializat in vanzarea de fotografii si ilustratii.

La scurt timp insa, aceasta postare a fost stearsa de cei care se ocupa cu intretinerea paginii de Facebook a Guvernului Romaniei, cel mai probabil din cauza reactiilor negative ale utilizatorilor carora nu le-a cazut bine deloc postarea ilustrata cu o asemenea imagine, una total nepotrivita pentru a face referire la criza actuala a refugiatilor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Romanii, ca de altfel si alti multi europeni, au remarcat faptul ca guvernele si autoritatile, dar mai ales mass media din tarile lor, fac eforturi deosebite de a manipua opinia publica, distorsionand adeseori foarte mult imaginea despre situatia nou creata in Europa de aceasta criza a imigrantilor, sau ascunzand pur si simplu multe din aspectele si adevarurile suparatoare pe care nu doresc  sa le poata afla toti cetatenii europeni.

Manipulare grosolana din partea "Guvernului Romaniei", foto: petreanu.ro
Manipulare grosolana din partea “Guvernului Romaniei”, foto: petreanu.ro

Aceasta postare de pe pagina de Faceboook a Guvernului Romaniei se inscrie si ea de asemenea in linia directoare a incercarilor de manipulare a opiniei publice, chiar daca per ansamblu este doar una din micile incercari de manipulare si influentare a societatii civile.

 

Glasul.info

[tp_product id=”194132746″ feed=”396″]

 

 

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

In Suedia, refugiatii au refuzat sa fie cazati intr-un azil de lux. Au insistat ca vor propriile case

Dum sept. 20 , 2015
Intr-un grup de aproximativ 50 de refugiati cazati la un azil de lux din Suedia s-a iscat un conflict spontan in aceasta saptamana, fiindca o parte dintre acestia erau nemultumiti ca nu au primit propriile case de la suedezi. Totul s-a petrecut la azilul Stora Ekeberg din Skara, aflat in proprietatea […]
In Suedia, refugiatii au refuzat sa fie cazati intr-un azil de lux. Au insistat ca vor propriile case, foto: aktual24.ro

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro