libris.ro

Romani umiliti pe un santier naval din Germania: „Caini romani, viermi, afara din Germania”

Romani umiliti pe un santier naval din Germania: „Caini romani, viermi, afara din Germania”

Un patron roman a denuntat modul in care a fost tratat de catre o firma din Duisburg, Germania, care nu l-a platit pentru serviciile prestate. „Doamna ne-a dat afara din birou, ne-a jignit spunandu-ne ca suntem niste caini romani si niste viermi care sugem banii dansei.”, a dezvaluit patronul roman pentru ziarulromanesc.de. Cu toate ca firma din Duisburg a avut un contract semnat cu patronul roman, reprezentanta acestei firme nu a platit lucrarile, ba chiar mai mult, i-a jignit pe romani folosind niste cuvinte pe care ti-ar fi greu sa crezi ca mai pot fi folosite acum in secolul 21.

Romani umiliti pe un santier naval din Germania: „Caini romani, viermi, afara din Germania”

Muncitorii romani  de pe santierul naval din Meiderich – Duisburg, aflat in bazinul Ruhr (landul Renania de Nord-Westfalia), nu au fost platiti luni de zile de catre o firma din Duisburg, dupa ce acestia au lucrat jumatate de an la reparatia unei nave din santierul naval Neue Triton. Romanii care munceau pe santierul naval, o munca de altfel deosebit de grea, „supravietuiau” cu cate cinci euro pe zi, atat cat le dadea patronul sa supravietuiasca.

Situatia romanilor de pe santierul naval Neue Triton o gasiti povestita pe larg in ziarulromanesc.de, acolo unde sunt redate in detaliu niste amanunte absolut socante despre modul in care sunt tratati muncitorii romani in Germania.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Atat de mult laudata cinste si onestitate nemteasca, in care romanii dar si alte natii au vazut de multe ori un adevarat model, se pare ca este infirmata in ultimul timp de tot mai multe incidente care dezvaluie contrariul. Va mai amintiti de momentul din octombrie 2010 cand „Merkel bate cu pumnul in masa la Bucuresti si cere plata datoriilor catre firmele germane”?

La acel moment, Angela Merkel se burzuluia la minionul Emil Boc pentru a grabi formalitatile prin care statul roman trebuia sa-si plateasca datoriile catre firmele germane si retrocedarea rapida a proprietatilor etnicilor germani. Merkel nu a spus atunci nici un cuvant insa despre datoria istorica a Germaniei catre Romania, estimata undeva la aproximativ 20 de miliarde de euro, cum nu a spus de altfel nimic nici despre controversa „retrocedarilor” ilegale de proprietati catre niste organizatii ce se declara mostenitoarele directe si continuatoarele unor organizatii naziste/fasciste, confiscari care de altfel au fost facute perfect legal, prin Decret regal.

Daca proprietatile organizatiilor naziste din Romania au fost confiscate prin Decret regal, inainte de venirea rusilor si a comunistilor la putere in tara noastra, este limpede ca apoi comunistii nu au mai avut ce sa confiste si sa nationalizeze in 1945 de la niste organizatii naziste care nu mai existau din punct de vedere juridic. Numai nationalizarile administrative facute dupa data de 6 martie 1945 faceau obiectul legii retrocedarilor.

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info