libris.ro

Angela Merkel: „Refugiatii nu pot fi opriti cu garduri. Cine suntem noi ca sa aparam crestinismul din jurul lumii?”

Angela Merkel: „Refugiatii nu pot fi opriti cu garduri. Cine suntem noi ca sa aparam crestinismul din jurul lumii?”

Cancelarul german Angela Merkel a facut niste declaratii surprinzatoare in timpul unei intalniri private pe care a avut-o cu niste membri ai Partidului Popular European, iar unele dintre aceste comentarii au ajuns cumva sa fie dezvaluite in presa. Ea l-a criticat iarasi pe premierul Ungariei, Viktor Orban, ironizandu-l pentru faptul ca acesta s-a erijat in aparatorul valorilor crestine ale Europei.

Angela Merkel: „Refugiatii nu pot fi opriti cu garduri. Cine suntem noi ca sa aparam crestinismul din jurul lumii?”

„Refugiatii nu pot fi opriti doar pentru ca ne construim garduri, si apoi vom trai in spatele lor pentru o lunga perioada.”, a declarat Angela Merkel

 

Chiar daca Angela Merkel nu l-a mentionat direct pe Viktor Orban, remarcile ei  sunt o referire clara la construirea gardului de catre Ungaria la granita acesteia cu Serbia, cu scopul de a opri fluxul tot mai mare de imigranti.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Cand auzi pe cineva spunand: „Aceasta nu-i Europa mea, nu vom accepta musulmani”; atunci voi zice: asta nu este negociabil.”, a mai adaugat Merkel

 

Viktor Orban a susținut faptul ca „valorile creștine” ale Europei sunt amenințate de catre refugiații musulmani.

„Cine suntem noi sa aparam creștinismul din intreaga lume, daca spunem nu vom accepta un musulman sau o moschee in țara noastra? Asta nu vom face „, a spus Angela Merkel.

 

In timpul unui interviu acordat unei televiziuni, Angela Merkel a marturisit ca nu va renunta la politica sa legata de primirea de refugiati in Europa, cu toate ca in ultima vreme ea a inceput sa fie tot mai nepopulara in Germania si au aparut comentarii extrem de critice chiar si din partea aliatilor ei din politica.

„Nu putem inchide granițele”, a mai spus Merkel, insistand ca aceasta criza a refugiaților este o realitate politica pe care Europa nu este in stare sa o previna. „Daca vom construi un gard, oamenii vor gasi un alt mod de intrare.Nu exista nici o cale de a-i opri.”

„Nu este in puterea noastra sa stabilim cati refugiati vor veni in Germania.”, a spus Angela Merkel, adaugand ca refugiatii „nu sunt oameni care au facut imprudenta sa-si abandoneze locuintele ci au plecat ca sa isi salveze viata”.

„Sunt mandra ca primim refugiații cu inima deschisa. Nu sunt interesata sa intru intr-un concurs pentru a vedea cine este cel mai neprietenos din Europa „, a declarat ea in aplauzele din partea publicului studio, mentioneaza The Telegraph.

 

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info