Armata SUA a livrat 50 de tone de muniție rebelilor sirieni atacați de către Rusia

Armata SUA a parasutat duminica noaptea 50 de tone de munitie pentru rebelii sirieni care lupta impotriva ISIS  – ultima manevra a Statele Unite pentru a incerca oprirea razboiului civil din Siria. Au fost parasutate munitie pentru automate AK-47, grenade de mana, grenade grele propulsate de rachete,  munitie pentru mortiere, avand ca destinatie rebelii din nordul Siriei, potrivit NBC News.

Armata SUA a livrat 50 de tone de munitie rebelilor sirieni atacati de catre Rusia

Operatiunea armatei americane de duminica noaptea a fost confirmata de catre oficiali ai guvernului SUA. Munitia a fost parasutata din aparate C-17, escortate de catre avioane de lupta americane. In aceasta zona opereaza o grupare de rebeli numita Coalitia Siriano-Araba, care afirma ca are ca obiectiv invingerea ISIS si nu armata siriana sau regimul lui Bashar Assad, potrivit oficialilor americani.

Decizia de a furniza munitie Coalitiei Siriano-Araba a fost luata dupa ce administrația Obama a ales sa abandoneze campaniile esuate de antrenare si echipare a rebelilor sirieni, programe care pana acum au reusit de fapt mai degraba sa produca mai multi noi recruti gata antrenati si echipati cu armament ultramodern pentru ISIS.

Glasul.info

Foto: facebook.com/Sirianul