Frau Merkel, mai dă-te dracu'! Nu poti incalca Constitutia Romaniei oricand ai tu chef!
In loc sa-si vada de propria coruptie, Germania scormoneste in gunoiul altora. Germania s-a obisnuit sa dicteze altor tari europene, uneori chiar pe un ton foarte autoritar, sa-si rezolve problemele de coruptie si sa caute modalitati cat mai eficiente pentru a combate coruptia. Insa de cele mai multe ori, Germania se face ca nu vede practicile ilegale si coruptia pe care o genereaza anumiti “investitori” germani, mergandu-se uneori pana la situatii aberante in care cei ce striga “hotii!” sunt ei insisi promotorii coruptiei.
Cititi si: Angela Merkel promite Ucrainei investitii germane daca aceasta va lua masuri impotriva coruptiei
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a promis Ucrainei ca va incuraja firmele germane sa investeasca in aceasta tara daca autoritatile de aici vor lua masuri mai eficiente pentru combaterea coruptiei si sa limiteze in acelasi timp puterea si influenta oligarhilor, informeaza Reuters. Merkel a facut aceste remarci adresate autoritatilor ucrainene sambata, cu sase zile inainte de vizita oficiala la Berlin a prim ministrului ucrainean, Arseni Iațeniuk, cand cei doi vor sustine o conferinta comuna unde vor fi dezbatute si analizate oportunitatile de afaceri intre Germania si Ucraina.
Dar are oare Germania puterea morala de a judeca alte tari in ceea ce priveste fenomenul coruptiei atat timp cat anumite actiuni, aflate de multe ori la limita sau chiar dincolo de litera legii, ale unor mari companii germane sprijinite oficial de catre statul german, sunt dezvaluite in ultima vreme din ce in ce mai des?
Sa enumeram numai cateva dintre scandalurile recente de coruptie in care este implicata Germania:
(…) si lista ar putea bineinteles continua si cu alte exemple.
Asadar, repetam intrebarea: are Germania puterea morala sa o faca pe lupul moralist cu alte tari, si uneori inca pe un ton destul de autoritar, in timp ce practicile sale economice la nivel de stat sunt uneori mai degraba de inspiratie mafiota?
Ziua de 4 iulie 1848, acest moment marchează începutul unei etape esențiale în Revoluția Română…
Unul dintre paradoxurile antiromânismului din Ardealul teorizat de administrația maghiară în perioada dualismului austro-ungar este…
Gestul lui Nicolae Borgovan, din 2 iulie 1888, la Beiuș, este unul dintre acele momente…
"„𝐄𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨𝐝, 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞!” Miercuri, 2 iulie 2025, începând cu ora 10:00,…
Alexandru Dimitrie Xenopol was born on March 24, 1847, in Păcurari, a settlement in Iași, the…
Programul manifestărilor din cadrul Zilelor Rezistenței 18-20 iulie 2025, Mănăstirea Sâmbăta de Sus Vineri 18.07:…
Leave a Comment