Ucrainenii au transformat o statuie a lui Lenin in Darth Vader!

Ucrainenii din Odesa sunt decisi sa lase in urma trecutul lor comunist si pentru a dovedi acest lucru lumii intregi au transformat o statuie a lui Lenin intr-una a celebrului personaj negativ  Darth Vader din Razboiul Stelelor. Neobisnuita fascinatie a ucrainenilor fata de Darth Vader continua, o fabrica ucraineana din Odesa dezvelind de curand primul monument din lume dedicat acestui personaj de film.

Ucrainenii au transformat o statuie a lui Lenin in Darth Vader!

Statuia este opera unui artist local, Alexander Milov, care a mai realizat anterior o statuie gigantica a unui robot, amplasata in orasul Yuzhne, in apropierea Odesei. Statuia lui Milov este insa mai mult decat simpla arta: in capul statuii lui Darth Vader se afla un router care ofera Wi-Fi in zona din jurul Lordului Sith.

Alexander Milov a creat statuia lui Darth Vader prin reciclarea unei statui a lui Lenin care zacea de ceva vreme in depozitul unei fabrici din Odesa. Potrivit noii legislatii din Ucraina care interzice vechile simboluri comuniste, inclusiv reperele geografice sau toponimele dedicate lui Lenin sau lui Stalin, vechea statuie a lui Lenin fusese programata pentru demolare.Muncitorii de la fabrica din Odesa au solicitat insa ca mai degraba statuia ar trebui topita si remodelata pentru o alta personalitate, decat sa fie pur si simplu demolata.

“Totul este in continua transformare, totul se schimba, personaje noi iau locul celor vechi, si astfel lumea se transforma”, a declarat Semen Gorbunov, directorul fabricii care a realizat statuia

 

Surse/Foto:

[1] meduza.io

[2]  dumskaya.net