Marile corporatii din Vest iau in calcul investitii in cazul unei eventuale Uniri a Romaniei cu Republica Moldova

Tot mai multă lume îşi dă seama că doar UNIREA e singura soluţie pentru toate problemele existente în Republica Moldova, foto - facebook.com/ilie.bratu

Se stie ca marile corporatii isi concep planuri si strategii pe termen lung si iau in calcul atat situatia economica, trendul pietelor, cat si situatia geopolitica din anumite zone ale lumii. La nivel neoficial se discuta deja prin cancelariile occidentale despre o inevitabila ReUnire a Romaniei cu Republica Moldova in viitorul apropiat, unire asupra careia deja si-ar fi dat acordul mai multe dintre tarile puternice ale lumii, inclusiv SUA.

La prima vedere, o tara saraca ca Republica Moldova nu ar avea prea multe de oferit pentru a starni un interes major al investitorilor. Atuurile Republicii Moldova sunt acum destul de putine: forta de munca ieftina, cunoasterea unei limbi oficiale a Uniunii Europene (limba romana), tineri instruiti la un nivel acceptabil in liceele si facultatile din Romania, posibilitatea unei integrari „din mers” a economiei si infrastructurii in asa fel incat sa se ajunga macar la nivelul celor din Romania.

Marile corporatii din Vest iau in calcul investitii in cazul unei eventuale Uniri a Romaniei cu Republica Moldova

[one_half]
Solar Powered Insect Trap Lamp – $4.13
[/one_half]Un alt avantaj pe care il are acum Republica Moldova este faptul ca pot fi adusi de catre corporatiile vestice foarte rapid specialisti vorbitori de limba romana, atat din Romania, cat si aproape din intreaga Europa, romanii fiind acum larg raspanditi prin tarile vestice in diverse domenii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Se mizeaza insa pe un factor decisiv pentru viitoarele investitii vestice in Republica Moldova: deja s-a inceput un proces ireversibil prin care din ce in ce mai multi cetateni moldoveni isi capata cetatenia romana si automat si pe cea de cetatean al Uniunii Europene. Cu cat mai curand isi face intrarea Republica Moldova in Uniunea Europeana, cu atat ea va deveni mai atractiva pentru diversi investitori atrasi de forta de munca ieftina sau de posibilitatea dezvoltarii infrastructurii.

Unele dintre marile corporatii vestice deja au facut studii de impact asupra situatiei economice si a fortei de munca din Republica Moldova, iar in cazul unei Uniri dintre Romania si Republica Moldova e posibila o adevarata explozie de investitii si de creare de noi locuri de munca in aceasta regiune.

Alte companii vestice sunt interesate de dezvoltarea infrastructurii din Republica Moldova, aflata acum la un nivel destul de deficitar. Astfel, fondurile de coeziune europene ar urma sa atraga dezvoltatorii vestici pentru infrastructura si sa imbunatateasca situatia infrastructurii din Republica Moldova.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info