Marile corporatii din Vest iau in calcul investitii in cazul unei eventuale Uniri a Romaniei cu Republica Moldova

Se stie ca marile corporatii isi concep planuri si strategii pe termen lung si iau in calcul atat situatia economica, trendul pietelor, cat si situatia geopolitica din anumite zone ale lumii. La nivel neoficial se discuta deja prin cancelariile occidentale despre o inevitabila ReUnire a Romaniei cu Republica Moldova in viitorul apropiat, unire asupra careia deja si-ar fi dat acordul mai multe dintre tarile puternice ale lumii, inclusiv SUA.

La prima vedere, o tara saraca ca Republica Moldova nu ar avea prea multe de oferit pentru a starni un interes major al investitorilor. Atuurile Republicii Moldova sunt acum destul de putine: forta de munca ieftina, cunoasterea unei limbi oficiale a Uniunii Europene (limba romana), tineri instruiti la un nivel acceptabil in liceele si facultatile din Romania, posibilitatea unei integrari “din mers” a economiei si infrastructurii in asa fel incat sa se ajunga macar la nivelul celor din Romania.

Marile corporatii din Vest iau in calcul investitii in cazul unei eventuale Uniri a Romaniei cu Republica Moldova

Un alt avantaj pe care il are acum Republica Moldova este faptul ca pot fi adusi de catre corporatiile vestice foarte rapid specialisti vorbitori de limba romana, atat din Romania, cat si aproape din intreaga Europa, romanii fiind acum larg raspanditi prin tarile vestice in diverse domenii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Se mizeaza insa pe un factor decisiv pentru viitoarele investitii vestice in Republica Moldova: deja s-a inceput un proces ireversibil prin care din ce in ce mai multi cetateni moldoveni isi capata cetatenia romana si automat si pe cea de cetatean al Uniunii Europene. Cu cat mai curand isi face intrarea Republica Moldova in Uniunea Europeana, cu atat ea va deveni mai atractiva pentru diversi investitori atrasi de forta de munca ieftina sau de posibilitatea dezvoltarii infrastructurii.

Unele dintre marile corporatii vestice deja au facut studii de impact asupra situatiei economice si a fortei de munca din Republica Moldova, iar in cazul unei Uniri dintre Romania si Republica Moldova e posibila o adevarata explozie de investitii si de creare de noi locuri de munca in aceasta regiune.

Alte companii vestice sunt interesate de dezvoltarea infrastructurii din Republica Moldova, aflata acum la un nivel destul de deficitar. Astfel, fondurile de coeziune europene ar urma sa atraga dezvoltatorii vestici pentru infrastructura si sa imbunatateasca situatia infrastructurii din Republica Moldova.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Pune si tu umarul pentru lansarea UNIREA TV, prima televiziune unionista din Republica Moldova

sâm feb. 6 , 2016
E cel mai frumos proiect al nostru din 2009 încoace: facem televiziune unionista in Republica Moldova. Peste 80% din spațiul media din Republica #Moldova este ocupat de posturile TV din Federația Rusa. De 25 de ani, cetațenii sunt supuși unui proces continuu de spalare pe creier, care nu se mai oprește. […]
Pune si tu umarul pentru lansarea UNIREA TV, prima televiziune unionista din Republica Moldova

Poate vă place și:

libris.ro