RSS

Ce se urmărește de fapt? Anihila…

"În august la CNCD, …

„Purtătorul de geantă al lui Mir…

În urmă cu câțiva an…

FAO: Sunt necesari pași importan…

Sunt necesari pași i…

Lansare de carte care îi va pune…

La București se lans…

Mișcarea politică ROMÂNIA MARE Î…

Mișcarea politică RO…

Daniel Gheorghe: USR are o obses…

Deputatul liberal Da…

150 de Torțe pentru Eroii Români…

"Astăzi o Torță; pe …

Bolșevicii ăștia mici de la USR …

Bolșevicii ăștia mi…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Marile corporatii din Vest iau in calcul investitii in cazul unei eventuale Uniri a Romaniei cu Republica Moldova

Print Friendly, PDF & Email

Se stie ca marile corporatii isi concep planuri si strategii pe termen lung si iau in calcul atat situatia economica, trendul pietelor, cat si situatia geopolitica din anumite zone ale lumii. La nivel neoficial se discuta deja prin cancelariile occidentale despre o inevitabila ReUnire a Romaniei cu Republica Moldova in viitorul apropiat, unire asupra careia deja si-ar fi dat acordul mai multe dintre tarile puternice ale lumii, inclusiv SUA.

La prima vedere, o tara saraca ca Republica Moldova nu ar avea prea multe de oferit pentru a starni un interes major al investitorilor. Atuurile Republicii Moldova sunt acum destul de putine: forta de munca ieftina, cunoasterea unei limbi oficiale a Uniunii Europene (limba romana), tineri instruiti la un nivel acceptabil in liceele si facultatile din Romania, posibilitatea unei integrari “din mers” a economiei si infrastructurii in asa fel incat sa se ajunga macar la nivelul celor din Romania.

Marile corporatii din Vest iau in calcul investitii in cazul unei eventuale Uniri a Romaniei cu Republica Moldova

Un alt avantaj pe care il are acum Republica Moldova este faptul ca pot fi adusi de catre corporatiile vestice foarte rapid specialisti vorbitori de limba romana, atat din Romania, cat si aproape din intreaga Europa, romanii fiind acum larg raspanditi prin tarile vestice in diverse domenii.

Se mizeaza insa pe un factor decisiv pentru viitoarele investitii vestice in Republica Moldova: deja s-a inceput un proces ireversibil prin care din ce in ce mai multi cetateni moldoveni isi capata cetatenia romana si automat si pe cea de cetatean al Uniunii Europene. Cu cat mai curand isi face intrarea Republica Moldova in Uniunea Europeana, cu atat ea va deveni mai atractiva pentru diversi investitori atrasi de forta de munca ieftina sau de posibilitatea dezvoltarii infrastructurii.

Unele dintre marile corporatii vestice deja au facut studii de impact asupra situatiei economice si a fortei de munca din Republica Moldova, iar in cazul unei Uniri dintre Romania si Republica Moldova e posibila o adevarata explozie de investitii si de creare de noi locuri de munca in aceasta regiune.

Alte companii vestice sunt interesate de dezvoltarea infrastructurii din Republica Moldova, aflata acum la un nivel destul de deficitar. Astfel, fondurile de coeziune europene ar urma sa atraga dezvoltatorii vestici pentru infrastructura si sa imbunatateasca situatia infrastructurii din Republica Moldova.


Comentarii

comentarii

Social Links

Glasul.info

Redacția la Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism

Contact: redactie@glasul.info
Social Links
shop.yellowstore.ro
Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
evomag.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL