Nicolae Timofti, presedintele Republicii Moldova, la Mormantul Ostasului Necunoscut

Nicolae Timofti, presedintele Republicii Moldova, la Mormantul Ostasului Necunoscut

Cu prilejul vizitei oficiale pe care o efectueaza in Romania, Nicolae Timofti, presedintele Republicii Moldova, a depus o coroana de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I, simbolul eroilor anonimi care au murit pentru Intregirea Romaniei.

In prezent, colaborarea dintre Romania si Republica Moldova in domeniul mormintelor si operelor comemorative de razboi se realizeaza in baza Acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind regimul juridic al mormintelor de razboi romanesti, situate pe teritoriul Republicii Moldova, semnat la Iasi, la 3 martie 2012.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Nicolae Timofti, presedintele Republicii Moldova, la Mormantul Ostasului Necunoscut

Pe teritoriul actual al Republicii Moldova, potrivit evidentelor Oficiului National pentru Cultul Eroilor, sunt inhumati peste 8000 de eroi romani, majoritatea morti in Al Doilea Razboi Mondial. Mormintele eroilor romani figureaza in 378 de locuri de inhumare, pe raza a 286 de localitati.

Cel mai mare loc de inhumare a eroilor romani din Republica Moldova este la Tiganca, amenajat prin implicarea financiara a Oficiului National pentru Cultul Eroilor si inaugurat in prezenta Regelui Mihai, la 1 iunie 2006, cu prilejul Zilei Eroilor.

Pana in prezent, Oficiul National pentru Cultul Eroilor a restaurat, pe teritoriul Republicii Moldova, cimitirele eroilor romani de la Cania, Festelita, Neculaeuca, Micleuseni si Varzaresti, troita eroilor din Dealul Epurenilor si a instalat o troita traditionala in stil maramuresean la Varvareuca.

Sursa/Foto: Oficiul National pentru Cultul Eroilor

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

"Ziua Brâncuşi"

mie feb. 17 , 2016
19 februarie este considerata, in mod oficial, sarbatoare nationala. Ziua Brancusi a fost proclamata prin Legea nr. 305 din 7 decembrie 2015. Cu aceasta ocazie, autoritatile centrale si locale organizezeaza manifestari cultural-artistice. 19 februarie este data la care, in anul 1876, in localitatea Hobita, s-a nascut sculptorul roman Constantin Brancusi. […]
Societatea Civilă poate salva Patrimoniul Brâncuşi! "Ucigaşii" lui Brâncuşi îl ucid în continuare!

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro