RSS

Revoluție sau lovitură de stat? …

La trei decenii după…

Comunicat de presă: Fenomenele a…

Ca în fiecare an Ser…

Laurian Stănchescu: "Scrisoare p…

Scrisoare publică ad…

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Steagul de lupta nationala al lui Tudor Vladimirescu

Print Friendly, PDF & Email

“Eu unul nu mă tem de moarte căci am ştiut că înainte de a fi ridicat steagul pentru dobândirea drepturilor ţării mele, m-am îmbrăcat cu cămaşa morţii”. Pe Drapelul care are şi un ciucure tricolor, se află Sfânta Treime, la dreapta Sfântul Teodor Tiron, patronul Domnului Tudor, la stânga Sfântul Gheorghe, patronul Oştirii. Sub acestea, vulturul României cu crucea în gură, având pe ambele părţi, scrise următoarele versuri: „Tot norodul românesc/ Pre tine te proslăvesc! /Troiţă de o fiinţă,/ Trămite-mi ajutorinţă/ Cu puterea ta cea mare/ Şi cu braţul tău cel tare,/ Nădejde de dreptate/ Acum să am şi eu parte”.

Steagul de lupta nationala al lui Tudor Vladimirescu

Steagul i-a fost înmânat de Tudor Vladimirescu unui căpitan de oaste apropiat lui, înainte de a se întâlni cu reprezentanţii eterişti care aveau să-l asasineze, presimţindu-şi parcă moartea. Stindardul a fost păstrat cu sfinţenie de urmaşii căpitanului de panduri Ion, datorită lor, în anul 1882 la 17 mai Stindardul de Luptă intrând în patrimoniul naţional.

Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu apud magazincritic.ro

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline