Intr-un interviu pe care l-a acordat postului de televiziune Romania TV, Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, i-a adus lui Klaus Iohannis niste acuzatii pe care le putem incadra cu siguranta la inalta tradare. Asa cum si Glasul.info a spus-o in repetate randuri in articolele publicate pe site-ul nostru, Traian Basescu il acuza de asemenea pe actualul presedinte al Romaniei ca a subordonat interesele politice si economice ale Romaniei celor ale Germaniei si implicit celor ale Rusiei, tara cu care Germania are acum un soi de “simbioza neoficiala” la nivel economic.
Despre tratamentul discretionar pe care si l-au asigurat Germania si Austria din partea Federatiei Ruse in ceea ce priveste pretul la gaze prin care fenteaza celelalte tari din UE noi am mai scris cu diverse ocazii.
Se observa astfel o duplicitate si o ipocrizie fara margini ale Germaniei in relatia cu celelalte tari membre ale Uniunii Europene, Germania fiind de altfel una dintre principalele tari care au zbierat asupra necesitatii unei piete libere, concurentiale, ca apoi industria germana sa fie singura subventionata masiv prin achizitia gazelor ieftine din Rusia.
“Eu l-am acuzat pentru consiliul european de anul trecut care a avut ca tematica energia, la care a participat si unde a lasat ca in concluzii sa fie confidentialitate asupra prețului de achizitie a gazelor naturale in conditiile in care tema consiliului era unificarea sistemelor energetice, pe gaze si electricitate. Ori, asta a fost absolut in favoarea Germaniei.
Nu aveam dreptul sa mergem pe ideea ca, daca discutam despre o piața energetica unica, unii achizitioneaza la un pret si altii la alt pret, funcție de cum ”stau” politic cu Federatia Rusa, spre exemplu. Este inadmisibil. Trebuia ca prețurile de achizitie sa fie raportate la comisie de catre fiecare țara și uniformizate la nivelul UE. Altfel, despre ce piata concurentiala discutam cind tu, Germania, iei energia mult mai ieftin decit o iau eu, Romania, sau decit o ia Franta, spre exemplu?(…) Ne afecteaza locurile de munca prin scaderea competitivitații in raport cu Germania!“, a spus Traian Basescu la Romania TV
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.