Austria isi continua asiduu politica de ucidere a economiei romanesti. Masurile luate de Austria, un pericol pentru securitatea energetica a Romaniei!

De ani buni, infiltrarea Austriei in economia romaneasca capata tot mai mult imaginea unei adevarate conspiratii, aceasta tara continuand asiduu o adevarata politica de ucidere a capitalului si industriei energetice romanesti.

La acest moment, Austria a ajuns sa reprezinte cu adevarat un pericol iminent pentru securitatea energetica a Romaniei! Situatia geopolitica din regiunea noastra a facut ca pentru multa vreme doar Rusia sa fie privita ca principalul agresor al industriei energetice, insa mai nou trebuie privite cu mare atentie si Austria si Ungaria, tari care intreprind de ani buni actiuni care pun in pericol securitatea energetica a tarii noastre.

[alert-note]Cititi si: Austria prospera de pe urma petrolului romanesc in timp ce romanii platesc cel mai mare pret la benzina din Europa [/alert-note]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Austria isi continua asiduu politica de ucidere a economiei romanesti. Masurile luate de Austria, un pericol pentru securitatea energetica a Romaniei!

In conditiile in care Klaus Iohannis nu se dovedeste pentru cetatenii romani decat o trompeta a impunerii vointei Austriei si Germaniei in tara noastra, Romania trage mereu ponoasele de pe urma actiunilor distructive indreptate impotriva economiei romanesti.

[alert-announce]Anul trecut, potrivit unor surse din domeniul energetic, Austria impreuna cu Germania au militat in cadrul discutiilor purtate despre piata unica la nivel european pentru ca Romania sa faca parte din piata Sud-Est europeana, impreuna cu Bulgaria si Grecia, facand astfel in asa fel incat electricitatea produsa in Romania sa nu mai poata ajunge pe piata din Austria.[/alert-announce]

La acest moment, Romania exporta cantitati uriase de energie, fiind cuplata cu pietele din Ungaria, Slovacia si Cehia inca de la sfarsitul anului 2014. Romania a reusit pana la urma mentinerea pe piata centrala a Europei, in pofida faptului ca Austria si Germania au continuat cu planul lor prin care incercau sa scoata Romania de piata centrala.

Unul din motivele pentru care Austria se transforma tot mai mult intr-un inamic al economiei romanesti este si apropierea Austriei de Rusia, atat la nivel politic cat mai ales la nivel economic. OMV-ul s-a apropiat tot mai mult de Gazprom, actionand de multe ori aidoma unei subsidiare a companiei rusesti. Politica de stat a Austriei a favorizat apropierea unor companii austriece de cele din Federatia Rusa, ajungandu-se la acest moment ca Austria sa  reprezinte mai degraba o extensie a Gazprom-ului pe piata de gaze.

Atat Austria, cat si Ungaria, au implementat in ultimii ani masuri economice care pun serios in pericol securitatea energetica a Romaniei. In ultima vreme, relatiile Germaniei si Austriei cu Federatia Rusa dovedesc existenta unor adevarate jocuri de culise pe piata energetica a Europei. Daca analizam bursa gazelor din Austria, constatam rapid ca 50% este detinuta de austrieci si 50% de Gazprom.

Faptul ca Austria s-a transformat intr-o extensie a Gazpromului pe piata energetica a Europei, iar Germania a negociat cu Rusia niste preturi dubios de avantajoase pentru gazele livrate industriei germane, trebuie sa ridice serioase semne de intrebare tuturor tarilor din Uniunea Europeana. In aceste conditii, simpla existenta  a unei tari precum Romania, cu productie proprie de gaze, petrol si de energie electrica, strica jocurile marilor actori de pe piata energetica europeana.

Confruntarile romano-austriece pe tema energiei nucleare

In anul 2014, Comisia Europeana a decis ca subventiile prin care Marea Britanie intentiona sa sprijine construirea centralei nucleare de la Hinkley Point respectau normele comunitare. Britanicii au introdus la acel moment asa numitele „contracte pentru diferenta”, cu intentia ca operatorul centralei nucleare de la Hinkley Point sa obtina venituri stabile pentru o perioada de 35 de ani.

Romania s-a aratat si ea interesata de acelasi mecanism, inaintand un proiect in valoare de 6.5 miliarde de euro pentru realizarea recatoarelor 3 si 4 de la Cernavoda. La scurt timp, Austria a intervenit contestand avizul Comisiei Europene la Curtea Europeana de Justitie. Interesata direct de situatie, Romania a fost nevoita la randul ei sa intervina in acest proces, fiind alaturi de Comisia Europeana.

Glasul.info

Note/Referinte: adevarulfinanciar.ro

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Fandel Mihai

C.E.O. la glasul.info, Redactor șef la <a href="https://www.facebook.com/Glasul.info">Glasul.info</a> Director General la <a href="https://www.facebook.com/magazin.critic/">MAGAZIN CRITIC</a> Președinte la <a href="https://www.facebook.com/ujir2019/">Uniunea Jurnaliștilor Independenți din România</a> Consultant Media la <a href="//www.facebook.com/Comunitatea-Identitar%C4%83-Ia%C8%99i-2058078744483129/">Comunitatea Identitară Iași</a> Contact: fandelmihai@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

SA FACEM UNIREA localitate cu localitate, judet cu raion!

lun feb. 15 , 2016
In urma unei analize amanunțite privind autoritațile locale de pe cele doua maluri ale Prutului care sunt infrațite, societatea civila va propune tuturor localitaților respectiv județelor și raioanelor sa aiba un corespondent pe celalalt mal al Prutului. Președintele Acțiunii 2012, George Simion, s-a intalnit sambata la Navodari cu președintele Asociației […]
SA FACEM UNIREA localitate cu localitate, judet cu raion!

Poate vă place și:

libris.ro