Se incearca maghiarizarea romanilor romano-catolici din judetele Moldovei

Succesul maghiarizarii romanilor si a altor etnii de-a lungul vremii a constat in fortarea trecerii lor mai intai la religia catolica, ca mai apoi sa fie acceptat mai usor si procesul de maghiarizare. Ungurii nu au uitat acest lucru si incearca inca prin diverse metode sa extinda influenta maghiarizarii, ajungand chiar pana si prin unele judete ale Moldovei, cum ar fi Bacau, Iasi si Neamt. Tradarea tuturor formatiunilor politice “romanesti” si totodata dezinteresul si abandonul comunitatilor romanilor din judetele dominate de formatiunile politice maghiare, au facut ca romanii din acele zone sa duca o adevarata lupta de supravietuire identitara, fiind supusi constant unor politici foarte agresive de maghiarizare.

Aflati la Universitatea de Vara de la Izvorul Muresului, participantii si cursantii au solicitat finantarea asociatiilor si organizatiilor romanilor din Harghita, Covasna si Mures, cat si sprijinirea romanilor de religie romano-catolica din judetele Moldovei, pentru ca acestia sa-si poata pastra identitatea romaneasca, amenintata din ce in ce mai mult de tendintele fenomenului de maghiarizare.

Iata ca din lipsa crasa de interes manifestata de catre imbecilii si tradatorii care si-au dat mana mereu cu UDMR-ul pentru a sprijini politicile antiromanesti impotriva comunitatilor romanilor din cele trei judete cu o populatie numeroasa de maghiari s-a ajuns la un adevarat proces sistematic de deznationalizare a romanilor, care mai nou se extinde chiar si in unele judete ale Moldovei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Cu o execrabila complicitate a statului roman, romanii de confesiune romano-catolica din Bacau, Iasi si Neamt sunt supusi unui proces direct de maghiarizare prin diverse metode, numeroase familii de romani fiind indemnate sa-si schimbe identitatea. Beneficiind de complicitatea unor politicieni, s-a ajuns pana acolo incat sa li se impuna autoritatilor locale deschiderea unor clase cu predare in limba maghiara, cu toate ca 98% dintre romanii din aceste judete se declara romani.

Reprezentantii organizatiilor romanesti prezente la lucrarile Universitatii de Vara de la Izvorul Muresului au mai cerut de asemenea si indreptarea situatiilor abuzive prin care s-au facut retrocedari ilegale a unor suprafete agricole, forestiere si imobiliare din Transilvania.

Glasul.info

[tp_product id=”194110896″ feed=”396″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Manevrele oculte pentru a instaura "guvernul meu" au esuat. Expertiza contabila il exonereaza pe Ponta de acuzatiile aduse de DNA

mar aug. 18 , 2015
Manevrele oculte pentru a instaura “guvernul meu” au esuat. Expertiza contabila il exonereaza pe Ponta de acuzatiile aduse de DNA. Nu facem apologia guvernarii Ponta, insa de la bun inceput, dosarul fabricat de catre institutiile de forta din Romania prin care s-a incercat rasturnarea actualului guvern a fost pur si […]
Klaus Iohannis

Poate vă place și:

libris.ro