RSS

La 21 octombrie 1940 o comisie m…

Pe data de 21 octomb…

Bolșevism la Iași sub masca femi…

Aceleași feministe c…

USR este un partid de infractori…

Spre deosebire de "a…

Noi încercări de intimidare a pr…

"Nu se lasă, merge î…

Ce se urmărește de fapt? Anihila…

"În august la CNCD, …

„Purtătorul de geantă al lui Mir…

În urmă cu câțiva an…

FAO: Sunt necesari pași importan…

Sunt necesari pași i…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Se incearca maghiarizarea romanilor romano-catolici din judetele Moldovei

Print Friendly, PDF & Email

Succesul maghiarizarii romanilor si a altor etnii de-a lungul vremii a constat in fortarea trecerii lor mai intai la religia catolica, ca mai apoi sa fie acceptat mai usor si procesul de maghiarizare. Ungurii nu au uitat acest lucru si incearca inca prin diverse metode sa extinda influenta maghiarizarii, ajungand chiar pana si prin unele judete ale Moldovei, cum ar fi Bacau, Iasi si Neamt. Tradarea tuturor formatiunilor politice “romanesti” si totodata dezinteresul si abandonul comunitatilor romanilor din judetele dominate de formatiunile politice maghiare, au facut ca romanii din acele zone sa duca o adevarata lupta de supravietuire identitara, fiind supusi constant unor politici foarte agresive de maghiarizare.

Aflati la Universitatea de Vara de la Izvorul Muresului, participantii si cursantii au solicitat finantarea asociatiilor si organizatiilor romanilor din Harghita, Covasna si Mures, cat si sprijinirea romanilor de religie romano-catolica din judetele Moldovei, pentru ca acestia sa-si poata pastra identitatea romaneasca, amenintata din ce in ce mai mult de tendintele fenomenului de maghiarizare.

Iata ca din lipsa crasa de interes manifestata de catre imbecilii si tradatorii care si-au dat mana mereu cu UDMR-ul pentru a sprijini politicile antiromanesti impotriva comunitatilor romanilor din cele trei judete cu o populatie numeroasa de maghiari s-a ajuns la un adevarat proces sistematic de deznationalizare a romanilor, care mai nou se extinde chiar si in unele judete ale Moldovei.

Cu o execrabila complicitate a statului roman, romanii de confesiune romano-catolica din Bacau, Iasi si Neamt sunt supusi unui proces direct de maghiarizare prin diverse metode, numeroase familii de romani fiind indemnate sa-si schimbe identitatea. Beneficiind de complicitatea unor politicieni, s-a ajuns pana acolo incat sa li se impuna autoritatilor locale deschiderea unor clase cu predare in limba maghiara, cu toate ca 98% dintre romanii din aceste judete se declara romani.

Reprezentantii organizatiilor romanesti prezente la lucrarile Universitatii de Vara de la Izvorul Muresului au mai cerut de asemenea si indreptarea situatiilor abuzive prin care s-au facut retrocedari ilegale a unor suprafete agricole, forestiere si imobiliare din Transilvania.

Glasul.info

[tp_product id=”194110896″ feed=”396″]

Comentarii

comentarii

shop.yellowstore.ro
Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
evomag.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL