Ambasada SUA la București are al…

Ceea ce se ni se înf…

Liviu Pleșoianu solicită expulza…

Reacția ambasadei SU…

Atacul de la Berna din 14-16 feb…

La mijlocul lunii fe…

Pericolul unui asa zis manual de…

Adevăratul pericol d…

Și primarul UDMR-ist din Satu Ma…

După ce primarul UDM…

Carmen Iohannis, audiată în secr…

Justiția în sus, Jus…

Direcționarea banilor publici de…

Una dintre cele mai …

Renate Weber: "Macovei a mințit …

Europarlamentarul ro…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

La 26 februarie 1926 se nastea academicianul Gheorghe Platon

Print Friendly, PDF & Email

Personalitate de marca a stiintei istorice romanesti contemporane, Gheorghe Platon s-a nascut la 26 februarie 1926, la Buhusi, judetul Bacau.

Istoria moderna a Romaniei a constituit obiectul de studiu al academicianului, cercetare concretizata in peste 300 de titluri de monografii, manuale, articole, culegeri de documente, la care se adauga 250 de recenzii si articole. In 1985 a consacrat istoriei moderne a romanilor o sinteza, prima de acest gen in istoriografia recenta. Timp de o jumatate de secol s-a dedicat nu doar studiului istoriei, ci si formarii de noi generatii de dascali si cercetatori.

La 26 februarie 1926 se nastea academicianul Gheorghe Platon

Gheorghe Platon a fost membru al Consiliului National al Istoricilor din Romania, al Societatii de Stiinte Istorice, al Comisiei de Istorie a Relatiilor Internationale de la Milano, membru fondator al fundatiilor „N. Iorga”, „N. Titulescu”, „A.D. Xenopol” si presedinte al partii romane a Comisiei mixte romano-polone a Academiei Romane.

(P):In aceasta campanie oferim gratuit un borcan de miere cu design special pentru orice comanda plasata in perioada 09 - 24 februarie 2019

Membru corespondent (13 noiembrie 1990) si membru titular (31 mai 1993) al Academiei Romane.
Academicianul Gheorghe Platon a fost director onorific al Bibliotecii Academiei Romane, Filiala Iași pana in anul 2003. A donat toate lucrarile care ii apartin pe masura aparitiei acestora.

De asemenea, a cerut sprijinul colegilor din sistemul academic si universitar iesean pentru imbogatirea colectiilor bibliotecii. Dupa incetarea din viata, in anul 2006, o parte din biblioteca personala a profesorului, insumand 2485 de titluri, ne-a fost donata, in anul 2007, de catre fiul domniei sale, profesorul universitar Alexandru-Florin Platon.
(Alaturat, cateva dintre titlurile cuprinse in aceasta impresionanta donație.)

Sursa/Foto: Biblioteca Academiei Române Iaşi

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Incaltaminte din colectia noua pentru barbati

Inline
Inline