libris.ro

Desfiintarea Companiei Nationale a Uraniului este destructiva pentru economia Romaniei

Desfiintarea Companiei Nationale a Uraniului este destructiva pentru economia Romaniei

Comunicatul de presa PRU al prof. dr Lucian Matei, președintele Senatului PRU: Desființarea Companiei Naționale a Uraniului este destructiva pentru economia Romaniei

”Partidul Romania Unita susține politica de independența energetica a Romaniei. In aceasta perioada in care CNE Cernavoda produce 20% din totalul de energie electrica necesar țarii, desființarea Companiei Naționale a Uraniului (CNU) poate fi o greșeala capitala a politicii din domeniu.

Alimentarea celor doua grupuri nuclear electrice cu combustibil de import (chiar daca pare la prima vedere mai ieftin) presupune un lanț de inchideri a exploatarii de uraniu de la Crucea, a uzinei de preparare a concentratului de uraniu de la Feldioara, a uzinei de apa grea de la Halanga-Turnu Severin și a Complexului de preparare a pastilelor și tecilor de zircon de la Mioveni-Pitești.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Desfiintarea Companiei Nationale a Uraniului este destructiva pentru economia Romaniei

Se adauga la acestea o serie intreaga de intreprinderi și instituții adiacente ce produc echipamente și servicii specifice domeniului.

Toate aceste acțiuni vor avea drept consecințe, pe langa distrugerea catorva mii de locuri de munca, semnarea unor contracte nefaste cu țarile producatoare de combustibil nuclear și intrarea intr-o stare de dependența umilitoare fața de exportatorii straini.

Aceasta politica nefericita sau cu rea intenție se suprapune peste o diminuare evidenta a exploatarilor de lignit necesare termocentralelor, intr-o perioada de schimbari climatice nefavorabile funcționarii hidrocentralelor.
Iata cum dezvoltarea economica a Romaniei poate fi stopata prin simpla și nechibzuita desființare a CNU. Daca se dorește o scadere a costului concentratului de uraniu romanesc, atunci trebuie sa se deschida exploatarea de la Grințieiș-Neamț și retehnologizarea uzinelor de preparare și pastilare a combustibilului și de producere a apei grele.

Apropos, ”deșeul de la fabrica de apa grea de la Halanga”, apa ușoara sau vie, cum spunea candva profesorul I. Manzatu, este una dintre materiile prime pentru Institutul de Cercetari Nucleare de la Ramnicu Valcea. Un produs de talie mondiala al acestui institut este apa ușoara ”Clarivia”, un tratament in lupta impotriva toxinelor din organismul uman.

Analizand in detaliu consecințele desființarii Companiei Naționale a Uraniului, PRU se impotrivește vehement unei asemenea acțiuni total distructive pentru economia Romaniei”.

Prof. dr. Lucian Matei
Președintele Senatului PRU

Sursa: Bogdan Diaconu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info