Românii se unesc, lupta impreuna pentru pastrarea identitatii nationale

Femeile românce ii imbraca in straie populare pe copiii din Martanus si Ojdula, judetul Covasna. Românii se unesc, lupta impreuna pentru pastrarea identitatii nationale, sunt umar langa umar cu fratii si surorile lor din Inima Tarii, din Covasna. Acest fapt este dovedit si de prietenele noastre dragi Marinela si Lorica, care desi sunt la mii de kilometri departare de Tara, sufletele lor frumoase ca primavara ce tocmai a venit se afla alaturi de copiii din Martanus si Ojdula.

Si datorita efortului lor financiar acesti pui de români vor creste in Traditie, vor imbraca costumul popular stramosesc in fiecare duminica cand vor merge la Biserica, la marile sarbatori nationale sau la spectacolele de dansuri populare, cu acest prilej infiintandu-se in cele doua sate si ansambluri folclorice, coordonate de parintele Valentin Cosneanu si de doamna preoteasa Elena.

Viata lunga si fericire sa le dea Dumnezeu!

Românii se unesc, lupta impreuna pentru pastrarea identitatii nationale

Va multumim din tot sufletul, Marinela si Lorica, va multumim ca nu uitati nevoile Tarii, desi si voi le aveti pe ale voastre, va multumim ca inima voastra mare bate in Inima Tarii. Dumnezeu sa va ocroteasca!

Eu unul cred ca puterea gesturilor femeilor care de-a lungul actiunilor noastre au randuit si impachetat cu o grija induiosatoare cadouri cu hainute noi, rechizite, carti si dulciuri pentru copiii din Harghita si Covasna, sau au cusut cu mainile lor steaguri tricolore pentru 1 Decembrie si nu numai, este greu de egalat.

Strângerea fondurilor pentru realizarea costumelor populare se desfasoara prin intermediul conturilor BRD:Cont lei:RO43BRDE080SV33092560800.Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800(cod SWIFT: BRDEROBU. Ambele conturi sunt deschise pe numele TÎRNOVEANU ADRIANA.

Adresa: Brașov, str. Liviu Cornel Babeş, nr.15, bl. 20, sc. C, ap.1, Cod Poștal 50042. Un costum pentru fete costa 250 lei, unul pentru baieti 200 lei. Ele vor fi confectionate in Voinesti Covasna si Ojdula.

Aceste straie populare vor fi transmise si generatiilor viitoare de copii prin grija bisericilor ortodoxe din localitatile respective. Fiecare dintre voi poate coase un fir de istorie in satele din muntii si vaile fratilor nostri din Covasna.

Doamne ajuta!

Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

View Comments

  • ,,Românii se unesc, lupta impreuna pentru pastrarea identitatii nationale,"
    Frate auzi ce-am ajuns: ,,să lupţi pentru păstrarea identităţii naţionale" la tine în ţară! :v
    De parcă am fi prin cine ştie ce alte ţări duşi:'(

    • Nu pricepi nimic dle- e prea greu pentru capul matale. Vai de noi, cu asa compatrioti.

      • Dragule, înainte să pui etichete a..., pune mai întâi întrebările care trebuie pentru a afla de ce am spus ceea ce am spus şi nu altceva.
        ,,Cu aşa patrioţi ca tine, care pun etichete aiurea....nici nu-i de mirare că pe mulţi îi apucă scârba şi lehamitea când e vorba de aşa subiecte". :v Este ok răspunsul pe care ţ-i l-am dat? :D
        Dacă nu, înţelegi care e diferenţa şi ce am vrut să spun?
        Dacă nu ai înţeles, putem să continuăm să ne jignim şi să ne bălăcărim unii pe ceilalţi, bătându-ne cu pumnii în piept fiecare şi să spunem ,,mamă ce mari patrioţi suntem noi şi cele mai perfecte persoane" :D :(

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

o zi ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

2 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

3 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

4 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

5 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

6 zile ago