Chișinău 7 aprilie 2009: Un exercitiu de libertate al tinerilor romani din Basarabia

Protestele de strada de la Chisinau, incepute pe 6 aprilie 2009 si supranumite “Revolta de la Chisinau”, reprezinta o serie ampla de manifestari de contestare a alegerilor parlamentare din Republica Moldova desfasurate pe 5 aprilie. Anuntarea rezultatelor preliminare din 5 aprilie care au atribuit 50% din voturi Partidului Comuniștilor din Republica Moldova a determinat declansarea protestelor spontane si pasnice.

Protestele de la Chisinau de pe 7 aprilie 2009 reprezinta poate cel mai concret excercitiu de libertate al tinerilor romani din Republica Moldova, dupa decenii intregi de intuneric sub ocupatie sovietica si indobitocire comunista.

Chișinău 7 aprilie 2009: Un exercitiu de libertate al tinerilor romani din Basarabia

Revolta de la Chisinau a fost cu adevarat revolutia tineretului din Republica Moldova, tineret care se saturase de practicile si politicile de tip totalitar ale comunistilor aflati in acel moment la putere in cel de-al doilea stat romanesc.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Dupa publicarea rezultatelor preliminare oficiale de catre Comisia Electorala Centrala, potrivit carora Partidul Comunistilor din Republica Moldova obtinea pentru a treia oara consecutiv majoritatea in Parlament, mai multe asociatii si organizatii nonguvernamentale din Republica Moldova au declarat ziua de 6 aprilie drept „Ziuă Națională de Doliu” si au organizat pe retelele sociale un amplu protest la care au participat aproximativ 15.000 de persoane.

 

Foto: captura Youtube

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Preotul Constantin Necula: "Il rog pe Dumnezeu sa mai nasca o generatie care sa nu moara alergand spre vest, ci aparand pamantul tarii"

joi apr. 7 , 2016
Parintele Constantin Necula, consilierul Mitropolitului Ardealului, a rostit un remarcabil discurs in timpul unui eveniment desfasurat sub semnul comemorarii a 70 de ani de la instaurarea comunismului in Romania. Preotul Constantin Necula: “Il rog pe Dumnezeu sa mai nasca o generatie care sa nu moara alergand spre vest, ci aparand pamantul tarii” […]
Preotul Constantin Necula: "Guvernul roman isi supune poporul la un holocaust"

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News