RSS

Comunicat de presă: Fenomenele a…

Ca în fiecare an Ser…

Laurian Stănchescu: "Scrisoare p…

Scrisoare publică ad…

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Chișinău 7 aprilie 2009: Un exercitiu de libertate al tinerilor romani din Basarabia

Print Friendly, PDF & Email

Protestele de strada de la Chisinau, incepute pe 6 aprilie 2009 si supranumite “Revolta de la Chisinau”, reprezinta o serie ampla de manifestari de contestare a alegerilor parlamentare din Republica Moldova desfasurate pe 5 aprilie. Anuntarea rezultatelor preliminare din 5 aprilie care au atribuit 50% din voturi Partidului Comuniștilor din Republica Moldova a determinat declansarea protestelor spontane si pasnice.

Protestele de la Chisinau de pe 7 aprilie 2009 reprezinta poate cel mai concret excercitiu de libertate al tinerilor romani din Republica Moldova, dupa decenii intregi de intuneric sub ocupatie sovietica si indobitocire comunista.

Chișinău 7 aprilie 2009: Un exercitiu de libertate al tinerilor romani din Basarabia

Revolta de la Chisinau a fost cu adevarat revolutia tineretului din Republica Moldova, tineret care se saturase de practicile si politicile de tip totalitar ale comunistilor aflati in acel moment la putere in cel de-al doilea stat romanesc.

Dupa publicarea rezultatelor preliminare oficiale de catre Comisia Electorala Centrala, potrivit carora Partidul Comunistilor din Republica Moldova obtinea pentru a treia oara consecutiv majoritatea in Parlament, mai multe asociatii si organizatii nonguvernamentale din Republica Moldova au declarat ziua de 6 aprilie drept „Ziuă Națională de Doliu” si au organizat pe retelele sociale un amplu protest la care au participat aproximativ 15.000 de persoane.

 

Foto: captura Youtube

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline