RSS

Pe 11 iunie 2023 va avea loc Sfi…

Pe 11 iunie 2023, de…

Autocarele profesorilor sunt opr…

Cum spuneam și ieri,…

VIDEO | Grevă de mari proporții …

Știm cu toții ce au …

Propagandiștii anti-grevă sunt g…

Se face în mass-medi…

Sondajele reale: Partidul S.O.S.…

O dezbatere tot mai …

Antiromânism la IAȘI! Cenaclul F…

Sâmbătă, pe 20 mai 2…

România este în faliment! Ce te …

România este în fali…

«
»
TwitterFacebookPinterest

Chișinău 7 aprilie 2009: Un exercitiu de libertate al tinerilor romani din Basarabia

Protestele de strada de la Chisinau, incepute pe 6 aprilie 2009 si supranumite “Revolta de la Chisinau”, reprezinta o serie ampla de manifestari de contestare a alegerilor parlamentare din Republica Moldova desfasurate pe 5 aprilie. Anuntarea rezultatelor preliminare din 5 aprilie care au atribuit 50% din voturi Partidului Comuniștilor din Republica Moldova a determinat declansarea protestelor spontane si pasnice.

Protestele de la Chisinau de pe 7 aprilie 2009 reprezinta poate cel mai concret excercitiu de libertate al tinerilor romani din Republica Moldova, dupa decenii intregi de intuneric sub ocupatie sovietica si indobitocire comunista.

Chișinău 7 aprilie 2009: Un exercitiu de libertate al tinerilor romani din Basarabia

Revolta de la Chisinau a fost cu adevarat revolutia tineretului din Republica Moldova, tineret care se saturase de practicile si politicile de tip totalitar ale comunistilor aflati in acel moment la putere in cel de-al doilea stat romanesc.

apiland.ro

Dupa publicarea rezultatelor preliminare oficiale de catre Comisia Electorala Centrala, potrivit carora Partidul Comunistilor din Republica Moldova obtinea pentru a treia oara consecutiv majoritatea in Parlament, mai multe asociatii si organizatii nonguvernamentale din Republica Moldova au declarat ziua de 6 aprilie drept „Ziuă Națională de Doliu” si au organizat pe retelele sociale un amplu protest la care au participat aproximativ 15.000 de persoane.

 

Foto: captura YoutubeContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]