Efectul TAXI: “O reacție. A doua semnificativă din ultimul timp”

O reacție. A doua semnificativă din ultimul timp.
Se spune ca un val de ură s-a abătut asupra Trupei Taxi. Multi dintre ai noștri (mă refer la creștinii ortodocși adevărați) sunt de părere că replicile date au fost totuși prea tăioase, și că taximetriștii nu trebuiau atacați personal, ”lupta” trebuind să se poarte in planul ideilor. In principiu au dreptate.

Eu am o altă părere. Extraordinara mobilizare a românilor impotriva adevăratului mesaj transmis de cei 33 reprezinta o puternică reacție (neregizată!!!) a unei părți semnificative a poporului român la un atac impotriva unui simbol identitar, Catedrala Mântuirii Neamului.

Este a doua reactie extraordinară petrecută intr-un interval scurt de timp, prima fiind aceea impotriva legii prin care se interzic alte simboluri naționale: intelectualii, martirii si luptătorii anticomunisti condamnați de tribunalele sovietice.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Sunt doua reactii spontane si de amploare ale unui popor asupra căruia s-a produs in ultimii 26 de ani o agresiune cumplită, acesta fiind atacat pe toate planurile, economic, cultural, biologic, etnic, spiritual. S-au investit miliarde pentru ca acestui popor să-i fie subminată increderea in el insuși, să-i intre bine în cap cum că ar fi prost (stupid people, asa spunea Brucan in anii 90), leneș si de nimic bun.

S-au elaborat strategii, s-au aliniat și aliat adevărate armate ideologice aparent opuse, s-au depus eforturi uriașe, de neimaginat, tocmai ca acest popor să nu aibă nicio reacție. Dar uite că o are. Asemenea unui copil crescut intr-un orfelinat cu apa, putină pâine și multă bătaie, care, la un moment dat începe să se apere…așa cum poate.

Nu intotdeauna perfect, nu intotdeauna cu un limbaj adecvat, sau cu argumente imbatabile…uneori mai ridică chiar mâna sau incleștează pumnii…se manifestă ȘI in aceste moduri, dar reacționează. Asta contează in primul rând. Și pentru asta trebuie să-i mulțumim Lui Dumnezeu, că ne-a ținut vii, când altii ne-au vrut morți. Doamne ajută, lupta continuă, nu va fi ușor.

Mihai Tirnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Libraria Mihai Eminescu a retras de la vanzare cartea "Holocaustul. Gogorita diabolica" a lui Vasile Zarnescu

mar apr. 12 , 2016
Dupa ce reprezentantii editurii au fost amenintati ca vor fi dati in judecata, Libraria Mihai Eminescu a retras de la vanzare cartea “Holocaustul. Gogorita diabolica” a lui Vasile Zarnescu. Conducerea librariei Mihai Eminescu a decis sa retraga de la vanzare cartea dupa ce Centrul pentru Monitorizare si Combatarea Antisemitismului in Romania i-a acuzat […]
Libraria Mihai Eminescu a retras de la vanzare cartea "Holocaustul. Gogorita diabolica" a lui Vasile Zarnescu

Poate vă place și:

libris.ro