Statul “român”, cel mai mare dusman al cetateanului român

La multele mizerii si nelegiuiri ale statului roman acesta adauga neincetat altele. Asa, pentru a dovedi ca este, intr-adevar, un dusman mai mare pentru cetateni chiar si decat statele care ne-ar vrea desfiintati.

Un exemplu este arestarea unei mame pentru ca isi apara copilul. Nu spre a fi judecata, ci pentru a fi extradata ca sa primeasca 10 ani de puscarie in alta tara.

Este vorba despre Ana Maria Nedelcu, arestata miercuri, 13 aprilie 2016, de autoritatile “romane”. Pentru vina de a fi venit in Romania impreuna cu copilasul ei, de frica sotului canadian (de origine dominicana).

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Statul “român”, cel mai mare dusman al cetateanului român

Care, spune ea, a fost violent fata de ea inainte de nastere, motiv pentru care s-a si despartit de el, iar ulterior, capatand dreptul de a primi periodic copilul, a fost violent si fata de acesta (conform agerpres).

Acum, nu am de unde stii daca Ana Maria Nedelcu are dreptate sau nu.
Dar fiind cetatean roman, are dreptul la protectia statului si are dreptul sa fie judecata aici, mai ales ca in vreme ce aici risca – daca a gresit – trei luni de inchisoare, iar in Canda ZECE ANI de inchisoare.

Obligatiile statului “roman” fata de cetatenii sai, obligatia apararea demnitatii romanesti si altele asemenea sunt aruncate la gunoi de “tovarasii” care ne conduc.
Stalinisti tipici, plecandu-se candva Moscovei, acum altor centre externe, politicienii romani au fost si raman o plaga cumplita.

Criminalii americani sunt trimisi rapid in SUA, sa fie “judecati” acolo, acolo unde vina de a fi ucis un roman este aproape de zero. Dar daca tot vedem ca acest stat isi apara cetatenii, de ce nu luam exemplu de la el?
De ce politicienii romani iau numai ce este rau la alte state?

De la Norvegia vor sa ia doar mizeria de “Barnevernet”, dar redeventele de exploatare pe care norvegienii o duc bine, nu.

In acest caz, autoritatile “romane” – daca erau romane, si nu dominate de vanduti si incapabili – ar fi trebuit sa actioneze pentru apararea mamei si a copilului.
In schimb, ele hartuiesc mama si copilul si se grabesc sa le expedieze peste hotare. Suntem siguri ca ar fi facut asta si daca i-ar fi asteptat acolo condamnarea la moarte.

Caci, pana la urma, se pare ca asta vor autoritatile romane: sa scape de toti romanii.
Altfel cum se explica dragostea lacrimogena pentru imigrantii musulmani, pentru Turcia si pentru generalii unguri ce au comis genocid in 1848-1849, pentru ostasii sovietici care au mutilat natiunea noastra, pentru soldatii americani ce au bombardat si mitraliat populatia civila a Romaniei si pentru orice alt strain, orice ar face si orice ar fi facut (impotriva romanilor)?

Si cum s-ar explica altfel bucuria de a scapa de romani, lipsa oricarui gest – dincolo de goale promisiuni electorale – pentru diaspora, pentru bietii dezradacinati plecati – nu de bine! – peste hotare?
Cum s-ar explica altfel graba lasa de a scapa iute de complicatiile pe care le-ar presupune apararea a doi cetateni romani, o mama si copilul ei?

Mihai-Andrei Aldea

P.S. Un minim ajutor pentru Ana Maria Nedelcu se poate da aici:https://www.facebook.com/Sustinanamarianedelcu/?ref=br_rs

Foto: click.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Vladimir Jirinovski: "Basarabia si Bucovina trebuie cedate Romaniei!"

vin apr. 15 , 2016
Deputatul in Duma de Stat a Federatiei Ruse si liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia (LDPR), Vladimir Jirinovski, considera ca provinciile romanesti detinute pe nedrept de catre Ucraina, trebuie cedate inapoi Romaniei. Mai surprinzator este insa faptul ca Jirinovski considera ca acelasi exemplu trebuie urmat si de catre Federatia Rusa. Vladimir Jirinovski: “Basarabia si […]
Jirinovschi - Moldovenii sunt Români! Noi, rușii, le-am dat numele de moldoveni, dar ei sunt ROMÂNI!

Poate vă place și:

libris.ro