Romanii doresc sa faca investitii in Republica Moldova. Agricultura, domeniu prioritar

In timpul unei intrevederi dintre viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, și Alteța Sa Regală Principele Radu al Romaniei, aflat intr-o vizita de trei zile in Republica Moldova, s-a discutat despre oportunitatile prin care oamenii de afaceri din Romania pot initia diverse investitii in domeniul agrar, industrial, al tehnologiilor informationale, turism, sectorul hotelier si cel constructiilor.

Principele Radu al Romaniei a fost insotit de un grup de oameni de afaceri din Romania, care a discutat cu autoritatile din Republica Moldova despre posibilitatea realizarii unor proiecte de investitii comune.

Romanii doresc sa faca investitii in Republica Moldova. Agricultura, domeniu prioritar

„A fost elaborat un set de instrumente privind atragerea investițiilor, inclusiv prin intermediul Parcurilor Industriale și Zonelor Economice Libere, care permit investitorilor realizarea tuturor obiectivelor propuse. Astazi, pentru noi deja este important sa trecem de la contacte la contracte concrete, deoarece anume numarul acestora va servi drept un indice de eficiența al eforturilor depuse”, a spus Octavian Calmic, potrivit independent.md

„Deoarece la Chișinau este nevoie de un dialog direct cu UE, consider ca experiența oamenilor de afaceri din Cluj in relațiile cu partenerii europeni, intențiile lor de a veni cu proiecte investiționale in Republica Moldova, poate servi drept o punte pentru realizarea obiectivelor strategice ale Executivului pe care-l reprezentați”, a spus Principele Radu al Romaniei.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Sediul Poliției de la Carei ținta bătăii de joc a unei conduceri exclusiv UDMR?

Deși li se cere să asigure ordinea și liniștea publică în Municipiul Carei din județul…

2 ore ago

Copii certați și înjurați în limba română ca să înțeleagă că limba maghiară e frumoasă!

Un cadru didactic de la o școală dintr-un oraș ardelean și-a prezentat o metodă didactică…

22 de ore ago

8 Mai 1882 –  Cum tremura Ungaria la auzul înființării Comitetului  „România Iredentă” devenită mai apoi Societatea Carpații

La 8 mai 1882 la Budapesta era emisă circulara ministrului de interne regal maghiar, prin…

o zi ago

Invitație la marcarea Zilei Independenței României la Carei

"Direcția de Cultură Carei, vă invită vineri, 10 mai 2024, începând cu ora 12.15, pe…

o zi ago