Romanii doresc sa faca investitii in Republica Moldova. Agricultura, domeniu prioritar

In timpul unei intrevederi dintre viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, și Alteța Sa Regală Principele Radu al Romaniei, aflat intr-o vizita de trei zile in Republica Moldova, s-a discutat despre oportunitatile prin care oamenii de afaceri din Romania pot initia diverse investitii in domeniul agrar, industrial, al tehnologiilor informationale, turism, sectorul hotelier si cel constructiilor.

Principele Radu al Romaniei a fost insotit de un grup de oameni de afaceri din Romania, care a discutat cu autoritatile din Republica Moldova despre posibilitatea realizarii unor proiecte de investitii comune.

Romanii doresc sa faca investitii in Republica Moldova. Agricultura, domeniu prioritar

„A fost elaborat un set de instrumente privind atragerea investițiilor, inclusiv prin intermediul Parcurilor Industriale și Zonelor Economice Libere, care permit investitorilor realizarea tuturor obiectivelor propuse. Astazi, pentru noi deja este important sa trecem de la contacte la contracte concrete, deoarece anume numarul acestora va servi drept un indice de eficiența al eforturilor depuse”, a spus Octavian Calmic, potrivit independent.md

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

„Deoarece la Chișinau este nevoie de un dialog direct cu UE, consider ca experiența oamenilor de afaceri din Cluj in relațiile cu partenerii europeni, intențiile lor de a veni cu proiecte investiționale in Republica Moldova, poate servi drept o punte pentru realizarea obiectivelor strategice ale Executivului pe care-l reprezentați”, a spus Principele Radu al Romaniei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Nostalgia evreilor dupa Romania: bucatele traditionale romanesti prezente in cantecele evreiesti

joi apr. 21 , 2016
Nu exista pe aceasta lume convietuire intre diferite etnii din care sa nu rezulte cat de cat o mica influenta, adeseori chiar una biunivoca. De-a lungul timpului, prin diferite capricii ale istoriei, teritoriile locuite de romani au avut parte de multiculturalism inainte ca macar ca acesta sa devina “directiva obligatorie” […]
Templul izraelit din Cernăuţi, foto: digitool.bibnat.ro

Poate vă place și:

libris.ro