Doua biserici si un student, aripi de inger pentru un sat si o manastire din Covasna

Doua biserici și un student, aripi de inger pentru un sat și o manastire din Covasna. Un student din Liga Studenților Iași, care a ales ulițele pline de noroi din Dobarlau Vale, jud. Covasna, in locul promenadelor de la mall. Un student care a ales sa imparta bucurie. Doamne ajuta, frate Ovidiu Comanac!

Acțiunea noastră românească în Harghita și Covasna nu este una ocazională, ci continuă. Este deja al treilea an la rând de când enoriașii celor două biserici ortodoxe din Cașin, jud. Bacău, trimit de Izvorul Tămăduirii semnele lor de dragoste frățească țăranilor români din Dobârlău Vale și copiilor aflați în grija Mănăstirii Mărcus, jud. Covasna.

Doua biserici si un student, aripi de inger pentru un sat si o manastire din Covasna

Anul acesta cel insarcinat cu randuirea și distribuirea alimentelor daruite de moldoveni a fost tanarul de numai 20 de ani, prietenul nostru Ovidiu. A fost prezent in mai toate acțiunile noastre, inclusiv in cele doua de pana acum de la Dobarlau, dar de aceasta data a organizat totul la fața locului fara noi ceilalți din Acțiunea Romani pentru Romani.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Bineințeles, ajutor de nadejde i-a fost vrednicul parinte Lucian Pozna, care a inființat un centrul social unde in fiecare zi copiilor din sat le este oferita o masa calda, dar și invațatura creștina, o importanta cantitate de alimente neperisabile ramanand in acest lacaș.

Ce concluzii trag eu din aceasta isprava raportandu-ma la tanarul de 20 de ani. Nu știu daca este sau nu reprezentativ din punct de vedere sociologic pentru generația sa, nu am competențe in acest domeniu pentru a-mi exprima o opinie.

Știu insa cu certitudine urmatorul lucru: oricare om ce are credința in Iisus Mantuitorul și iubeste Neamul Romanesc, are incredere și in el insuși, caci știe ca puterea ii este data de Dumnezeu, de eroii și martirii acestui Pamant.

Acel om va reuși, sau se va stradui cel puțin, sa faca cate ceva pentru a-și marturisi aceasta credința. Va putea darui Lumina, dobandind-o in același moment in care o va darui.

Doamne ajuta, frați romani. Doamne ajuta, Ovidiu!

Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Bust al lui Avram Iancu dezvelit la Râşca, în judeţul Cluj

sâm mai 7 , 2016
Pe data de 2 mai anul curent, un bust al lui Avram Iancu a fost dezvelit la Râşca, în judeţul Cluj. Dezvelirea bustului a reprezentat un moment aparte pentru doctorul Cornel Iancu, cel care a facut toate demersurile pentru realizarea monumentului. Bustul a fost realizat de catre sculptorul Liviu Mocan, iar turnarea […]
Bust al lui Avram Iancu dezvelit la Râşca, în judeţul Cluj, FOTO: TVR Cluj

Poate vă place și:

libris.ro