RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Tinutul secuiesc n-are nici o sansa sa existe in Romania! Curtea de Justitie a UE respinge definitiv autonomia pe criterii etnice

Print Friendly, PDF & Email

Extremistii si iredentistii maghiari isi pot lua oficial adio de la asa zisul Tinut secuiesc. Curtea de Justitie a Uniunii Europene respinge definitiv autonomia pe criterii etnice, confirmand de asemenea faptul ca propunerea cetateneasca europeana (ICE) privind promovarea dezvoltarii zonelor geografice populate de minoritati nationale nu poate fi inregistrata, un dosar in care Comisia Europeana, partea reclamata, a fost sustinuta si de catre Romania.

In luna iulie a anului 2013, Comisia Europeana a refuzat sa inregistreze propunerea inaintata de catre doi cetateni, Attila Dabis, din Budapesta, și Balazs-Arpad Izsak, cu domiciliul in Targu-Mureș, o propunere prin care se dorea realizarea unor regiuni autonome care sa beneficieze de politica de coeziune a Uniunii Europene, fara insa a respecta granitele administrative interne din statele membre ale UE.

Tinutul secuiesc n-are nici o sansa sa existe in Romania! Curtea de Justitie a UE respinge definitiv autonomia pe criterii etnice

Cu toate ca propunerea celor doi a fost respinsa de catre Comisia Europeana, Attila Dabis si Balazs-Arpad Izsak au continuat cu initiativa lor si au depus plangere impotriva Comisiei Europene la Tribunalul UE. Pe timpul procesului, Romania a sustinut pozitia Comisiei Europene.

Cei doi initiatori ai propunerii au apelat apoi la o prevedere din Tratatul UE ( ICE = initiativa cetateneasca europeana), potrivit careia, la initiativa a cel putin un milion de cetateni ai UE proveniti din minimum un sfert din tarile membre, Comisia Europeana poate prezenta Parlamentului European, in limitele atributiilor sale, o propunere prin care se pot adopta anumite acte juridice in vederea aplicarii tratatelor.

Totusi, inainte de a se putea incepe strangerea semnaturilor, initiatorii sunt nevoiti sa inregistreze propunerea lor la CE, care examineaza atent obiectul si obiectivele initiativei. CE poate refuza sa inregistreze initiativa daca se considerea ca obiectul nu intra in sfera sa de competenta.

libris.ro

Prin decizia din 25 iulie 2013, CE a refuzat sa inregistreze initiativa celor doi, motivand ca propunerea inaintata nu intra in sfera sa de competenta pentru a propune un act juridic legiuitorului Uniunii Europene.

Social Links
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info