RSS

Inaugurare care îndeamnă la neui…

Inaugurare care îndea…

De ce nu avem autostrăzi? De mil…

Da! Asta ne spune un …

Naționaliștii români avertizează…

Naționaliștii români …

După ce francezii au fost avanga…

După ce francezii au …

Asalt împotriva valorilor conser…

Asalt împotriva valor…

Pledoarie a unui deputat pentru …

Pledoarie a unui depu…

O nouă hemoragie dinspre PNL spr…

O nouă hemoragie dins…

Deputatul UDMR Attila Korodi: "P…

Deputatul UDMR Attila…

Ministerul Culturii a elaborat p…

Ministerul Culturii a…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Tinutul secuiesc n-are nici o sansa sa existe in Romania! Curtea de Justitie a UE respinge definitiv autonomia pe criterii etnice

Print Friendly, PDF & Email

Extremistii si iredentistii maghiari isi pot lua oficial adio de la asa zisul Tinut secuiesc. Curtea de Justitie a Uniunii Europene respinge definitiv autonomia pe criterii etnice, confirmand de asemenea faptul ca propunerea cetateneasca europeana (ICE) privind promovarea dezvoltarii zonelor geografice populate de minoritati nationale nu poate fi inregistrata, un dosar in care Comisia Europeana, partea reclamata, a fost sustinuta si de catre Romania.

In luna iulie a anului 2013, Comisia Europeana a refuzat sa inregistreze propunerea inaintata de catre doi cetateni, Attila Dabis, din Budapesta, și Balazs-Arpad Izsak, cu domiciliul in Targu-Mureș, o propunere prin care se dorea realizarea unor regiuni autonome care sa beneficieze de politica de coeziune a Uniunii Europene, fara insa a respecta granitele administrative interne din statele membre ale UE.

Tinutul secuiesc n-are nici o sansa sa existe in Romania! Curtea de Justitie a UE respinge definitiv autonomia pe criterii etnice

Cu toate ca propunerea celor doi a fost respinsa de catre Comisia Europeana, Attila Dabis si Balazs-Arpad Izsak au continuat cu initiativa lor si au depus plangere impotriva Comisiei Europene la Tribunalul UE. Pe timpul procesului, Romania a sustinut pozitia Comisiei Europene.

Cei doi initiatori ai propunerii au apelat apoi la o prevedere din Tratatul UE ( ICE = initiativa cetateneasca europeana), potrivit careia, la initiativa a cel putin un milion de cetateni ai UE proveniti din minimum un sfert din tarile membre, Comisia Europeana poate prezenta Parlamentului European, in limitele atributiilor sale, o propunere prin care se pot adopta anumite acte juridice in vederea aplicarii tratatelor.

Totusi, inainte de a se putea incepe strangerea semnaturilor, initiatorii sunt nevoiti sa inregistreze propunerea lor la CE, care examineaza atent obiectul si obiectivele initiativei. CE poate refuza sa inregistreze initiativa daca se considerea ca obiectul nu intra in sfera sa de competenta.

Prin decizia din 25 iulie 2013, CE a refuzat sa inregistreze initiativa celor doi, motivand ca propunerea inaintata nu intra in sfera sa de competenta pentru a propune un act juridic legiuitorului Uniunii Europene.


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline