Tinutul secuiesc n-are nici o sansa sa existe in Romania! Curtea de Justitie a UE respinge definitiv autonomia pe criterii etnice

Extremistii si iredentistii maghiari isi pot lua oficial adio de la asa zisul Tinut secuiesc. Curtea de Justitie a Uniunii Europene respinge definitiv autonomia pe criterii etnice, confirmand de asemenea faptul ca propunerea cetateneasca europeana (ICE) privind promovarea dezvoltarii zonelor geografice populate de minoritati nationale nu poate fi inregistrata, un dosar in care Comisia Europeana, partea reclamata, a fost sustinuta si de catre Romania.

In luna iulie a anului 2013, Comisia Europeana a refuzat sa inregistreze propunerea inaintata de catre doi cetateni, Attila Dabis, din Budapesta, și Balazs-Arpad Izsak, cu domiciliul in Targu-Mureș, o propunere prin care se dorea realizarea unor regiuni autonome care sa beneficieze de politica de coeziune a Uniunii Europene, fara insa a respecta granitele administrative interne din statele membre ale UE.

Tinutul secuiesc n-are nici o sansa sa existe in Romania! Curtea de Justitie a UE respinge definitiv autonomia pe criterii etnice

Cu toate ca propunerea celor doi a fost respinsa de catre Comisia Europeana, Attila Dabis si Balazs-Arpad Izsak au continuat cu initiativa lor si au depus plangere impotriva Comisiei Europene la Tribunalul UE. Pe timpul procesului, Romania a sustinut pozitia Comisiei Europene.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Cei doi initiatori ai propunerii au apelat apoi la o prevedere din Tratatul UE ( ICE = initiativa cetateneasca europeana), potrivit careia, la initiativa a cel putin un milion de cetateni ai UE proveniti din minimum un sfert din tarile membre, Comisia Europeana poate prezenta Parlamentului European, in limitele atributiilor sale, o propunere prin care se pot adopta anumite acte juridice in vederea aplicarii tratatelor.

Totusi, inainte de a se putea incepe strangerea semnaturilor, initiatorii sunt nevoiti sa inregistreze propunerea lor la CE, care examineaza atent obiectul si obiectivele initiativei. CE poate refuza sa inregistreze initiativa daca se considerea ca obiectul nu intra in sfera sa de competenta.

Prin decizia din 25 iulie 2013, CE a refuzat sa inregistreze initiativa celor doi, motivand ca propunerea inaintata nu intra in sfera sa de competenta pentru a propune un act juridic legiuitorului Uniunii Europene.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Guvernul Romaniei a aprobat legislatia care prevede retrocedarea prioritara a proprietatilor apartinand supravietuitorilor Holocaustului

joi mai 12 , 2016
Guvernul Romaniei a aprobat marti legislatia care acorda dreptul supravietuitorilor Holocastului de a cere retrocedarea prioritara a proprietatilor pierdute in timpul celui de-al doilea razboi mondial si in timpul regimului comunist, scrie nytimes.com. Masura este considerata a fi o mica recunoastere a tratamentului la care au fost supusi evreii din Romania in […]
Templul izraelit din Cernăuţi, foto: digitool.bibnat.ro

Poate vă place și:

libris.ro