libris.ro

ZIUA EROILOR MARCATĂ LA CHIȘINĂU

ZIUA EROILOR MARCATĂ LA CHIȘINĂU

Sambata, 14 mai, a avut loc tradiționalul Marș al Comemorarii eroilor cazuți in lupta in timpul celor doua razboaie mondiale. Evenimentul a fost organizat de catre Mișcarea Național-Creștina Noua Dreapta și Comitetul Salvarii Cimitirului Eroilor in colaborare cu Ministerul Apararii al Republicii Moldova.

Adunarea participanților s-a petrecut la Monumentul Deportaților de la Gara Feroviara, iar incepand cu orele 11:30 participanții au pornit in marș spre Cimitirul Eroilor, de pe strada Decebal. Coloana a fost compusa din militari, fanfara și civili. La Cimitir manifestația a fost deschisa cu o slujba de pomenire in cinstea soldaților cazuți in lupta și inhumați in acest cimitir, ținuta de un sobor de preoți din cadrul Mitropoliei Basarabiei.

ZIUA EROILOR MARCATĂ LA CHIȘINĂU

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Totodata, la comemorare au participat si oaspeții de onoare din Romania. In discursul sau, Președintele Consiliului Județean Vaslui a spus: „Ne-am adunat aici sa comemoram aparatorii neamului, pe cei care au luptat pentru spiritul nostru național, ca astazi noi sa traim in pace. Cred ca trebuie sa ne aducem aminte de idealurile pentru care au luptat ei și sa le insuflam urmașilor noștri”.

Emoționante au fost și spusele deputatului din Parlamentul Romaniei, domnul Solomon Adrian, care au atins sufletul fiecaruia dintre cei prezenți: „Aceasta ceremonie este importanta pentru romanii de pe aceste meleaguri, deoarece aceștia luptau cu adevarat pentru un ideal mai drept decat al altora- pentru reintregirea țarii. Fac o plecaciune celor circa 2000 de romani inmormantați aici, care s-au jertfit pentru neam”. „Entitatea romaneasca ne aduna pe toți” a mai subliniat domnul Solomon.

Cititi intreg articolul pe nouadreapta.md

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info