RSS

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

Taxe inventate pentru colete de …

O problemă foarte gr…

Lia Savonea, noua șefă a CSM: "I…

Desemnată și apoi al…

PNȚCD cere retragerea premiului …

Acordarea acordarea …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

ZIUA EROILOR MARCATĂ LA CHIȘINĂU

Print Friendly, PDF & Email

Sambata, 14 mai, a avut loc tradiționalul Marș al Comemorarii eroilor cazuți in lupta in timpul celor doua razboaie mondiale. Evenimentul a fost organizat de catre Mișcarea Național-Creștina Noua Dreapta și Comitetul Salvarii Cimitirului Eroilor in colaborare cu Ministerul Apararii al Republicii Moldova.

Adunarea participanților s-a petrecut la Monumentul Deportaților de la Gara Feroviara, iar incepand cu orele 11:30 participanții au pornit in marș spre Cimitirul Eroilor, de pe strada Decebal. Coloana a fost compusa din militari, fanfara și civili. La Cimitir manifestația a fost deschisa cu o slujba de pomenire in cinstea soldaților cazuți in lupta și inhumați in acest cimitir, ținuta de un sobor de preoți din cadrul Mitropoliei Basarabiei.

ZIUA EROILOR MARCATĂ LA CHIȘINĂU

Totodata, la comemorare au participat si oaspeții de onoare din Romania. In discursul sau, Președintele Consiliului Județean Vaslui a spus: “Ne-am adunat aici sa comemoram aparatorii neamului, pe cei care au luptat pentru spiritul nostru național, ca astazi noi sa traim in pace. Cred ca trebuie sa ne aducem aminte de idealurile pentru care au luptat ei și sa le insuflam urmașilor noștri”.

Emoționante au fost și spusele deputatului din Parlamentul Romaniei, domnul Solomon Adrian, care au atins sufletul fiecaruia dintre cei prezenți: “Aceasta ceremonie este importanta pentru romanii de pe aceste meleaguri, deoarece aceștia luptau cu adevarat pentru un ideal mai drept decat al altora- pentru reintregirea țarii. Fac o plecaciune celor circa 2000 de romani inmormantați aici, care s-au jertfit pentru neam”. “Entitatea romaneasca ne aduna pe toți” a mai subliniat domnul Solomon.

Cititi intreg articolul pe nouadreapta.md

 

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline