RSS

Inaugurare care îndeamnă la neui…

Inaugurare care îndea…

De ce nu avem autostrăzi? De mil…

Da! Asta ne spune un …

Naționaliștii români avertizează…

Naționaliștii români …

După ce francezii au fost avanga…

După ce francezii au …

Asalt împotriva valorilor conser…

Asalt împotriva valor…

Pledoarie a unui deputat pentru …

Pledoarie a unui depu…

O nouă hemoragie dinspre PNL spr…

O nouă hemoragie dins…

Deputatul UDMR Attila Korodi: "P…

Deputatul UDMR Attila…

Ministerul Culturii a elaborat p…

Ministerul Culturii a…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

ZIUA EROILOR MARCATĂ LA CHIȘINĂU

Print Friendly, PDF & Email

Sambata, 14 mai, a avut loc tradiționalul Marș al Comemorarii eroilor cazuți in lupta in timpul celor doua razboaie mondiale. Evenimentul a fost organizat de catre Mișcarea Național-Creștina Noua Dreapta și Comitetul Salvarii Cimitirului Eroilor in colaborare cu Ministerul Apararii al Republicii Moldova.

Adunarea participanților s-a petrecut la Monumentul Deportaților de la Gara Feroviara, iar incepand cu orele 11:30 participanții au pornit in marș spre Cimitirul Eroilor, de pe strada Decebal. Coloana a fost compusa din militari, fanfara și civili. La Cimitir manifestația a fost deschisa cu o slujba de pomenire in cinstea soldaților cazuți in lupta și inhumați in acest cimitir, ținuta de un sobor de preoți din cadrul Mitropoliei Basarabiei.

ZIUA EROILOR MARCATĂ LA CHIȘINĂU

Totodata, la comemorare au participat si oaspeții de onoare din Romania. In discursul sau, Președintele Consiliului Județean Vaslui a spus: “Ne-am adunat aici sa comemoram aparatorii neamului, pe cei care au luptat pentru spiritul nostru național, ca astazi noi sa traim in pace. Cred ca trebuie sa ne aducem aminte de idealurile pentru care au luptat ei și sa le insuflam urmașilor noștri”.

Emoționante au fost și spusele deputatului din Parlamentul Romaniei, domnul Solomon Adrian, care au atins sufletul fiecaruia dintre cei prezenți: “Aceasta ceremonie este importanta pentru romanii de pe aceste meleaguri, deoarece aceștia luptau cu adevarat pentru un ideal mai drept decat al altora- pentru reintregirea țarii. Fac o plecaciune celor circa 2000 de romani inmormantați aici, care s-au jertfit pentru neam”. “Entitatea romaneasca ne aduna pe toți” a mai subliniat domnul Solomon.

Cititi intreg articolul pe nouadreapta.md

 


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline