RSS

Discursul lui Mihail Kogălnicean…

Discursul lui Mihail…

Preot român din Transilvania ped…

Exprimarea bucuriei …

Un 24 ianuarie auster?

Altădată desfășurate…

Unioniștii strâng rândurile la I…

Unioniștii din Român…

Dragi români, promovăm prostie s…

Tânărul autor ieșean…

AUR strânge relațiile cu conserv…

Copreședintele AUR G…

Comisia Europeană refuză toate p…

Comisia Europeană de…

Senatorul Claudiu Târziu reacțio…

„Am văzut cu neplăce…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Cine sapa groapa Partidului Romania Mare?

Print Friendly, PDF & Email

Cu doi-trei ani in urma, cand Gheorghe Funar s-a rupt de Vadim și i-a contestat autoritatea de lider, lucrurile mi s-au parut oarecum firești! Avea de ce sa fie contestat Vadim, la fel cum avea și Vadim motive sa se considere indreptațit la funcția de președinte al Partidului Romania Mare. Mai trecuse Vadim prin asemenea momente!

Disputa dintre cei doi s-a desfașurat in limitele unei oarecari normalitați, pana la momemtul cand Funar a depus liste de candidați la alegerile pentru parlamentul UE, liste depuse in numele PRM și respinse la Biroul Electoral Central deoarece nu exista niciun temei juridic pentru Funar sa se considere președinte al PRM.

Cine sapa groapa Partidului Romania Mare?

Mi-am dat seama atunci ca ceva nu este in regula cu Funar Gheorghe! Dupa mai bine de 20 de ani petrecuți in politica și in administrație, numitul Funar Gheorghe nu știa sa citeasca o decizie judecatoreasca. S-o citeasca și s-o ințeleaga, firește… In zadar au muncit zeci de inși sa stranga sute de mii de semnaturi!… Pretinsul președinte nu pricepuse un text de zece cuvinte, facandu-se de risul curcilor, cat era de competent!… L-am sfatuit sa se lase de politica, ca incurca lumea care-l mai ia in serios!… Cum facusem eu!

Apoi a urmat moartea, neașteptata pentru public, a „Tribunului”! Dupa care, firesc, a urmat in toamna un congres de reorganizare a PRM, de alegere a unui nou președinte etc. N-am mai ințeles insa ce a urmat dupa congres, cand același Funar Gheorghe a depus la tribunal o contestație privind legalitatea condițiilor in care s-a ținut congresul PRM din octombrie 2015.

La intervenția in instanța a lui Funar insa, congresul PRM-ului a fost invalidat de tribunal și urmeaza sa se țina altul, care sa respecte intocmai prevederile legale!…

libris.ro

…Am ințeles la vremea respectiva impatimirea cu care Funar Gheorghe se ținea de capul lui Vadim, care ii fusese șef și, in mare masura, binefacator. S-a mai vazut ura și invidie intre politicieni. Facerea de bine… Dar cum sa ințeleg pornirea lui Funar impotriva partidului pe care mereu a vrut sa-l conduca?! Vrea acum sa-l distruga? Vrea sa dispara PRM de pe scena politica a Romaniei?! Mai, Ghița?! Te-ai gandit bine inainte de a face pasul asta care te expune oprobiului public?!

Au mai fost oameni in PRM care l-au contestat pe Vadim! Dar niciunul, cat știu eu, n-a avut nebunia sa atenteze la existența PRM-ului!

Am auzit in urma insa, cu cateva saptamani, la doua posturi TV importante, știrea ca Partidul Romania Mare a fost radiat de pe lista partidelor politice!… Firește, n-am crezut! Și mi s-a confirmat de la BEC ca PRM exista mai departe!… Dar o veste ca asta, data pe doua televiziuni in plina campanie de depunere a listelor pentru alegerile locale, a derutat multe persoane, multe filiale din țara, multe candidaturi posibile!…

Pe mulți i-am auzit cainand biata țara ramasa fara singurul partid de care se mai putea lega o speranța mai serioasa!… Am incercat eu sa-i conving ca nu-i adevarat ce au auzit, poate i-oi fi convins pe cațiva, dar restul, milioane de telespectatori, au ramas cu informația, buna pentru unii, rea, cumplita pentru cei mai mulți, ca PRM nu mai exista, nu va mai participa la alegerile din vara!… Clar, un sabotaj dur pentru PRM! Cine se afla in spatele delor doua comunicate mincinoase, ticaloase de-a dreptul?!…

Interesandu-ma la conducerea PRM am aflat ca in zadar au incercat cei de la PRM sa obțina de la cele doua televiziuni rectificarea cuvenita, dezmințirea indreptațita!… Refuz abuziv, inacceptabil, fara nicio explicație din partea televiziunilor, a insuși CNA! Din care se poate ințelege ca Funar nu este singurul care sapa la temelia PRM-ului! Nu o face de capul sau, ci in cardașie cu… Cu cine, mai Ghița – cum iți ziceau prietenii din Vatra Romaneasca cu 20 de ani in urma, mai Ghița, in solda cui ai ajuns tu sa-ți tradezi tovarașii de drum și de idei patriotice, naționaliste?!… Pai un naționalist nu decade in asemenea hal decat daca nu a fost niciodata naționalist, ci un farseur, care a mimat și patriotismul, și disponibilitatea de a se dedica binelui comunitar!…

Ce-i cu tine, Ghița Funar?! In ce echipa joci? Ești de-al nostru sau de-al lor? Și de cand? Dintotdeauna sau numai de curand, de cand te-au agațat cu ceva și te șantajeaza fara mila, fara nicio șansa de-a le rezista!… Saracan de tine!… Ce putem face pentru tine, fratele nostru slab de anger și batut de soarta? Sa-ți cautam un duhovnic? Sa le dam cateva dupa ceafa celor ce te-au pus in lesa?! Cine sunt aștia, frate Ghița?! Nu putem sa te lasam singur cu ei, caci n-au mama, n-au tata, criminalii!… Singur nu le poți face fața! Vina-ți in fire și descarca-ți sufletul la vreunul din prietenii mulți pe care ii mai ai inca!

…Dupa cate am aflat, domnul Funar Gheorghe face acum parte din partidul Blocul Unitații Naționale, deci a renunțat la veleitațile de președinte al celui mai important partid naționalist. Și ce face? Vrea sa distruga PRM-ul?! In ce scop? Spera ca electoratul PRM se va muta la Blocul Unitații Naționale?!… Sau, simpla dispariția PRM este ca un balsam pentru sufletul sau ros de ranchiuna și porniri resentimentare imposibil de stavilit, de controlat?!

Pe cine vrea Funar sa pedepseasca in felul acesta? Pe alegatorii care nu-l mai vor? Pe colegii de partid carora le-a infipt cuțitul in spate fara niciun regret?!… Fara niciun motiv, de fapt?! Chiar te-ar face fericit dispariția PRM?!… Azi a PRM, maine a Romaniei?!… Ghița, Ghița! In ce infundatura ai intrat, mai, baiete?!

In numele foștilor tai colegi din Vatra Romaneasca,

Ion Coja

22 mai 2016

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info