In timp ce statul roman ne-a distrus siderurgia, Serbia revitalizeaza industria metalurgica in parteneriat cu China.
Presedintele chinez Xi Jinping a vizitat duminica unicul combinat de otel al Serbiei de la Smederevo. Combinatul a fost achizitionat de HeSteel Group din China in luna aprilie, scrie China Xinhua News.
In timp ce statul roman ne-a distrus siderurgia, Serbia revitalizeaza industria metalurgica in parteneriat cu China
In timp ce in Romania habarnistii, incompetentii, arivistii, tradatorii de neam si de tara, sau efectiv imbecilii care s-au tot succedat la conducerea tarii au “privatizat” doar de dragul de a privatiza, disparand practic intreaga industrie metalurgica romaneasca, o ramura strategica a industriei din Romania si in acelasi timp pierzandu-se sute de mii de locuri de munca foarte importante pentru economia Romaniei, vecinii sarbi au conservat si retehnologizat industria siderurgica, aducand investitori seriosi.
Romania a avut intotdeauna o relatie buna cu China, relatie evidentiata atat in schimburile economice si culturale, cat si la nivel politic international. De ce nu a profitat Romania in continuare de relatia sa buna cu China, atat timp cat pana si marile state dezvoltate din punct de vedere economic ale lumii se gudura pe langa statul chinez pentru a-i intra in gratii?
Intentii de investitii ale Chinei in Romania au fost in repetate randuri, insa neseriozitatea si incompetenta autoritatilor romane au facut ca extrem de putine din aceste intentii sa se concretizeze si sa devina realitate.
Piata la nivel mondial a fost aceeasi atat pentru siderurgia romaneasca cat si pentru cea din Serbia. Economia la nivel global functioneaza dupa un sistem extrem de simplu, dupa cerere si oferta. De ce Serbia si-a putut conserva industria metalurgica in timp ce Romania a adus-o in stare de vestigii arheologice industriale?
Noi de ce n-am acceptat nici o investitie chineza? Germania, Marea Britanie si Franta se lupta pentru a obtine favoruri din partea Chinei, numai in Romania investitiile chinezilor nu s-au putut concretiza niciodata. De ce? Pentru ca nu-si pot lua mafiotii din politica spagile si comisioanele?
Glasul.info
[info]Statul in secolul XXI. Modelul chinez, de Dan Tomozei[/info]