libris.ro

Valoarea identitatii – mireasa maori in lacrimi atunci cand nuntasii efectuaza dansul Haka

Valoarea identitatii – mireasa maori in lacrimi atunci cand nuntasii efectuaza dansul Haka

Cuplul format din Benjamin si Aaliyah Armstrong, din Noua Zeelanda, a avut parte de un dar de nunta neasteptat: un dans traditional Haka efectuat de nuntasi, prin care cavalerul de onoare al mirelui si-a exprimat de fapt respectul fata de acesta, nefiind nicidecum un gest de intimidare asa cum au crezut foarte multi dintre internauti.

Dansul traditional a fost efectuat de nuntasi cu atata pasiune incat a facut-o pe mireasa sa planga de emotie, aceasta neputandu-si stapani lacrimile, participand apoi impreuna cu sotul ei la dansul Haka, care este in esenta un strigat de razboi traditional ancestral sau o provocare, specific populatiei maori din Noua Zeelanda.

Valoarea identitatii – mireasa maori in lacrimi atunci cand nuntasii efectuaza dansul Haka

Intr-o Europa care-si doreste mai nou o populatie fara identitate nationala, definita de un sistem si o idelogie bolnava in care oamenii sa nu se mai identifice cu timpul si spatiul in care traiesc, multi europeni au pierdut importanta si valoarea adevarata a identitatii nationale. Poate ca este timpul sa invatam din nou valoarea identitatii, uneori chiar de la popoare pe care occidentul le considera inca inapoiate, dar la care insa identitatea etnica, spirituala si culturala este inca vie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Multi dintre romani sunt constienti acum ca retraim vremurile din anii ’50 ai secolului trecut, atunci cand se incerca stergerea brutala a identitatii nationale, a valorilor morale, culturale, spirituale si istorice ale poporului roman.

E timpul sa ne intrebam foarte serios daca ne dorim sa traim intr-o lume fara identitate, in care identitatea romaneasca a fost ridiculizata sistematic, in care intelectualitatea din Romania chipurile „de dreapta”, cu spirit de turma, dar care a lucrat aproape toata viata la stat, a atacat sistematic valorile romanesti, transformandu-se in idioti utili pentru propaganda antiromaneasca efectuata chiar pe teritoriul Romaniei.

Cine sunt activistii din mafia asa zisei „societati civile” care ataca in haita valorile nationale romanesti? Pai acum ii cam stim cu totii pe acesti actori din asa zisele ONG-uri sau diverse asociatii care se fac remarcati ori de cate ori interesele „donatorilor” lor extern le-o cer.

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info