libris.ro

Un general american s-a convertit la ortodoxie in Basarabia

Un general american s-a convertit la ortodoxie in Basarabia

Dupa ce a locuit mai multi ani in Basarabia, un general american s-a convertit la ortodoxie dupa ce s-a indragostit de modul de viata al moldovenilor. Norvell V. Coots este in acest moment Seful Comandamentului Medical Regional Europa al NATO, avand gradul de general de brigada al Armatei Statelor Unite ale Americii.

„Maica Domnului mi-a spus ca trebuie sa ajut copiii…”

Ajuns pe plaiurile basarabene in urma cu saisprezece ani, militarul american a fost impresionat de soarta copiilor institutionalizati din Republica Moldova si acela a fost momentul cand a decis ca trebuie sa actioneze cumva pentru a-i ajuta.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Un general american s-a convertit la ortodoxie in Basarabia

„Am văzut orfelinate care funcționau după sistemul Uniunii Sovietice, modelul rusesc, orfelinate mari fără electricitate, fără apă curentă; practic, doar un loc unde să stea peste noapte. Deși copiii aveau mâncare şi educație, ei aveau nevoie în aceeaşi măsură de îngrijire, afecţiune și alte lucruri elementare pentru a trăi mai bine. Dorința de a ajuta acei copii să devină adulţi responsabili şi să trăiască o viaţă normală a apărut instant în 1999, dar acțiunea de caritate efectivă a început un an mai târziu, în anul 2000.”, a declarat Norvell V. Coots intr-un interviu acordat pentru Romania Libera

Norvell Coots colaboreaza si este sprijinit de catre Biserica Ortodoxa din Republica Moldova, aflata sub autoritatea ÎPS Vladimir al Chisinaului, insa finantarea este asigurata atat prin intermediul donatiilor, a Bisericii Ortodoxe cat si din buzunarul propriu.

„Am devenit creștin ortodox, copiii mei poartă nume moldovenești, Maximilian și Cătălina. Am devenit ortodox pen­­tru a ajuta proiectul, atunci când am mers a doua oară în Moldova , am vizi­tat o mănăstire veche în zona Orhei și atunci am auzit-o pe Fecioara Maria vorbindu-mi și spunându-mi că trebuie să ajut copiii aceia pe care îi vă­zusem. Deja trăiesc și simt moldovenește, sunt membru al societății și împreună cu Biserica Ortodoxă de acolo și Mitro­po­litul Vladimir, vrem să dezvoltăm multe proiecte. Sunt creștin ortodox moldovean, și deși am fost botezat în ritul rusesc, simt că sunt ortodox român și rus în același timp”, a mai adaugat americanul

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info