TRAIAN BERBECEANU – EROU NATIONAL!

Nimeni nu se naște providențial, fie om, înger sau sfânt, dar comisarul Traian Berbeceanu a devenit un om providențial prin aura faptelor sale, nu prin descendența nașterii sale. Nașterea fiind până la urmă o dimensiune abisală și fără gravitație. Nici sfinții sau îngerii nu ating altfel divinitatea, și ei trec prin transcendența umană.

TRAIAN BERBECEANU – EROU NATIONAL!

Comisarul Traian Berbeceanu a atins divinitatea umană prin virtute, moralitate, demnitate, onoare. Prin spirit și credință, sacrificiu și jertfă de sine. Modelele sale sunt voievozii și cărturarii români, eroii și martirii neamului nostru, cei răstigniți în numele unei idei naționale, cei aleși de Dumnezeu și de soarta românească să împlinească miracolul românismului. Comisarul Traian Berbeceanu este veriga spirituală între generații, este întocmai ca o stea pământeană plină de mitologie și existență cardinală, este un însemn românesc care rescrie istoria contemporană a țării sale.

Viața dânsului seamănă cu traiectoria unui fulger, luminează zarea, dar și pârjolește mărăcinii și iarba rea din calea oamenilor. Jurământul militar față de patrie, față de poporul român și față de Tricolor, nu are asemuire, este ca o armură învingătoare și în fața zeilor. Comisarul Traian Berbeceanu poartă această armură direct peste sângele său românesc, iar ursitoarele îi descântă mereu destinul.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Este o legendă a Olimpului românesc, este un Erou și un simbol Național. Onor, domnule comisar Traian Berbeceanu!

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Laurian Stănchescu

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român.

Lasă un răspuns

Next Post

COMUNICAT DE PRESĂ! ÎNTÂLNIRE NAȚIONALĂ SINDICALĂ! ÎNVIE MIȘCAREA SINDICALĂ DIN ROMÂNIA?

sâm iul. 9 , 2016
Am fost invitat la ședința comuna a “Federației Naționale Mine Energie” și “Federația Solidaritatea Virgil Săhleanu a Metalurgiștilor din România”. Am răspuns invitației domnului Ion Ioan, liderul “Federației Solidaritatea Virgil Săhleanu a Metalurgistilor din România”. Merg acolo cu un sentiment național și cu starea de spirit a unui învingător, fiind […]
COMUNICAT DE PRESĂ! ÎNTÂLNIRE NAȚIONALĂ SINDICALĂ! ÎNVIE MIȘCAREA SINDICALĂ DIN ROMÂNIA?

Poate vă place și:

libris.ro