In timp ce diverse tari din multe parti ale globului se lupta cu seceta si cu lipsa severa a apei potabile, oamenii de stiinta dintr-un colt al Indiei au conceput o metoda uluitoare de a produce apa potabila direct din apa de mare, producand zilnic aproximativ 6,3 milioane de litri de apa potabila direct din apa de mare.
Cercetatorii indieni au proiectat si dezvoltat de asemenea si metode de filtrare moderne care asigura neutralizarea oricarei urme de arsenic, uraniu, metale grele sau nitriti din apa, pentru a o face sigura pentru consumul uman.
Uluitor! Oamenii de stiinta au reusit sa faca apa potabila din apa de mare, producand cate 6,3 milioane de litri pe zi!
Instalația pilot de la Kalpakkam Tamil Nadu, construita de catre oamenii de stiinta de la Centrul de Cercetare Atomica Bhabha, foloseste aburii rezultati dintr-un reactor nuclear pentru a purifica apa de mare, iar capacitatea de productie a apei potabile este de aproximativ 6,3 milioane litri in fiecare zi.
In prezent, apa proaspata este utilizata in reactorul nuclear Kudankulam. Un reporter curajos a gustat apa purificata, constatand ca aceasta are gust de apa proaspata, fara nici o urma de gustul sarat specific al apei de mare.
Mai multe astfel de centrale au fost construite in Punjab, precum si in Bengalul de Vest, Rajasthan, a declarat KN Vyas, directorul Centrului de Cercetare Atomica Bhabha din Mumbai.
Sursa: www.lifecoachcode.com
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.