Cum isi bate joc presa rusa de Republica Moldova

Presa rusa isi bate joc de Republica Moldova, ironizand adeseori situatia politica si economica din cel de-al doilea stat romanesc. De curand, agentia de presa rusa Ria Novosti a publicat o caricatura in care sunt ironizate trei state din estul Europei care si-au manifestat interesul pentru integrarea in Uniunea Europeana, intr-o incercare disperata de a scapa de sub influenta Rusiei.

Georgia, Republica Moldova si Ucraina (in caricatura cu steagul peticit) sunt ilustrate in caricatura prin trei personaje purtand ochelari pentru orbi, mergand in sir indian catre ceea ce pare a fi o gaura in gheata, o adevarata capcana lasata in urma de iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana prin deja celebrul BREXIT.

Cum isi bate joc presa rusa de Republica Moldova

Caricatura este intituala „Marșul osândiților”, ilustrand un viitor sumbru pentru cele trei tari care cauta cu disperare sa scape din stransoarea „Ursului rus”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

„Sansele Ucrainei, Republicii Moldova si Georgiei de a adera la UE s-au redus esential după Brexit”, scrie sub caricatura celor de la Ria Novosti

Cu toate ca diversi politicieni rusi au afirmat in repetate randuri ca isi doresc ca Republica Moldova sa adere la Uniunea Euroasiatica, reactiile la adresa Republicii Moldova atat din partea mediului politic din Rusia cat si ale presei ruse au fost mai degraba batjocoritoare si ofensatoare.

Republica Moldova este privita in presa rusa ca fiind un stat esuat, atat din punct de vedere politic, administrativ, economic si militar, dar pe care il doresc sa ramana in aceasta stare pentru cat mai multa vreme pentru a asigura un spatiu tampon intre statele Uniunii Europene si fostul spatiu ex-sovietic.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Preoții martiri ai Basarabiei în timpul ocupației sovietice

mie iul. 20 , 2016
La data de 3 decembrie 1943, Mitropolitul locotenent al Basarabiei, Efrem Enăchescu, emitea ordinul nr. 16649 catre parohiile care supravietuisera atrocitatilor bolsevice. Printre alte aspecte, mitropolitul Basarabei facea si niste dezvaluiri cu adevarat cutremuratoare: Preotii martiri ai Basarabiei in timpul ocupatiei sovietice Unul dintre cele mai ingrozitoare cazuri este cel […]
Preotii martiri ai Basarabiei in timpul ocupatiei sovietice, Foto: protioanlisnic.blogspot.ro

Poate vă place și:

libris.ro