Antiromanism

Cum isi bate joc presa rusa de Republica Moldova

Presa rusa isi bate joc de Republica Moldova, ironizand adeseori situatia politica si economica din cel de-al doilea stat romanesc. De curand, agentia de presa rusa Ria Novosti a publicat o caricatura in care sunt ironizate trei state din estul Europei care si-au manifestat interesul pentru integrarea in Uniunea Europeana, intr-o incercare disperata de a scapa de sub influenta Rusiei.

Georgia, Republica Moldova si Ucraina (in caricatura cu steagul peticit) sunt ilustrate in caricatura prin trei personaje purtand ochelari pentru orbi, mergand in sir indian catre ceea ce pare a fi o gaura in gheata, o adevarata capcana lasata in urma de iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana prin deja celebrul BREXIT.

Cum isi bate joc presa rusa de Republica Moldova

Caricatura este intituala „Marșul osândiților”, ilustrand un viitor sumbru pentru cele trei tari care cauta cu disperare sa scape din stransoarea „Ursului rus”.

„Sansele Ucrainei, Republicii Moldova si Georgiei de a adera la UE s-au redus esential după Brexit”, scrie sub caricatura celor de la Ria Novosti

Cu toate ca diversi politicieni rusi au afirmat in repetate randuri ca isi doresc ca Republica Moldova sa adere la Uniunea Euroasiatica, reactiile la adresa Republicii Moldova atat din partea mediului politic din Rusia cat si ale presei ruse au fost mai degraba batjocoritoare si ofensatoare.

Republica Moldova este privita in presa rusa ca fiind un stat esuat, atat din punct de vedere politic, administrativ, economic si militar, dar pe care il doresc sa ramana in aceasta stare pentru cat mai multa vreme pentru a asigura un spatiu tampon intre statele Uniunii Europene si fostul spatiu ex-sovietic.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

4 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

4 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

6 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

6 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

o săptămână ago