In timp ce intreprinzatorii romani sunt executati rapid, OMV este cercetata si nu prea pentru evaziune fiscala
Intreprinzatorii romani nici n-au timp sa sughite pana la momentul cand se pot trezi peste noapte executati de ANAF sau de alte autoritati ale statului roman, uneori pana si pentru niste sume derizorii. In schimb, multinationalele sau marile companii straine care au pus mana pe cele mai profitabile domenii ale economiei romanesti sunt rareori atinse macar cu vreo floare, sau daca se mai fac din cand in cand niste asa zise anchete, acestea bat pasul pe loc ani de zile, de cele mai multe ori statul roman nereusind sa mai recupereze absolut nimic din acele prejudicii.
Unul dintre aceste cazuri este cel al OMV Petrom, companie pe care DIICOT o investigheaza de aproximativ un an si jumatate pentru evaziune fiscala, potrivit bursa.ro.
Cum se face ca pe micii intreprinzatori romani statul ii saboteaza si penalizeaza de urgenta, uneori pana si pentru niste sume derizorii, iar pe asa zisii investitori straini care au pus mana pe unele dintre cele profitabile ramuri ale economiei romanesti ii trece cu vederea, ori se face ca ii ancheteaza, mimand de cele mai multe ori infaptuirea unor acte de justitie.
De aproape un an si jumatate, DIICOT a deschis in cazul OMV Petrom un dosar penal pentru o evaziune fiscala estimata la 120 de milioane de lei, realizata prin intermediul unui off-shore din Isle of Man, un paradis fiscal preferat de evazionistii care scurg spre aceasta insula sume imense de bani prin contracte fictive pentru a evita plata taxelor si impozitelor datorate catre stat.
Pe langa faptul ca avem in Romania pretul cel mai mare la benzina din Europa raportat la salariile si la puterea de cumparare a romanilor, OMV Petrom se implica activ si in evaziune fiscala, neindeplinindu-si in mare masura nici obligatiile contractuale asumate la privatizarea fostei companii romanesti de stat. In aceste conditii, oare n-ar fi timpul pentru o renationalizare a Petrom-ului?
[info]Sursa:Glasul.info[/info]Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Leave a Comment