Categories: Uncategorized

Istoria interzisa: Asasinarea lui Virgil Madgearu de catre Biroul Principal de Securitate al Reichului German

O buna parte din istoria Romaniei si a romanilor este ocultata de multa vreme, existand mai multe forte extrene care duc o lupta secreta pentru ascunderea si stergerea istoriei adevarate. Virgil Madgearu a fost unul dintre economistii de seama ai Romaniei, sociolog si politician si ideolog al doctrinei taraniste,  membru proeminent și principal teoretician al Partidului Țărănesc și al succesorului său, Partidul Național Țărănesc (PNȚ).

„Jurnalul interzis” al lui Corneliu Coposu a vazut lumina tiparului la ceva vreme dupa „asa zisa revolutie”. Pretiosul document a fost pastrat vreme de mai bine de 50 de ani in podul unui cotet de porci dintr-o gospodarie din Dobrogea care a apartinut unuia dintre prietenii de suflet ai lui Corneliu Coposu, un prieten poreclit „Vagonel”.

Documentul ce a scapat prin mare noroc cenzurii bolsevice, dezvaluie mai multe fapte cutremuratoare intamplate in anii 1930-1940 in Romania, din perioada in care Corneliu Coposu era secretarul personal al lui Iuliu Maniu. Printre cele mai socante dezvaluiri este aceea legata de asasinarea lui Virgil Madgearu, care se dovedeste a fi opera directa a Reichssicherheitshauptamt, adica Biroul Principal de Securitate al Reichului German subordonat SS-ului lui H. Himmler şi R. Heydrich.

Istoria interzisa: Asasinarea lui Virgil Madgearu de catre Biroul Principal de Securitate al Reichului German

In cadrul Reichssicherheitshauptamt functiona de asemenea celebrul Gestapo si in România, actionand la ordinele Legatiei Germane de la Bucureşti. Virgil Madgearu era cunoscut in primul rand ca fiind o voce foarte importanta de pe scena politica romaneasca care se opune politicii germane si politicienilor filogermani din Romania, ce avea permanent luari de pozitii antifasciste. In primul rand, Madgearu era impotriva colonizarii si expansiunii economice a Germaniei in zona sud-estului Europei, germanii avand de gand la acel moment sa uneasca prin canale navigabile Dunarea de Rin, scazand astfel influenta comerciala a Marii Britanii pe continent.

Detaliile legate de asasinatul impotriva lui Virgil Madgearu sunt arhicunoscute. Ce nu se stia insa pana acum este faptul ca Reichssicherheitshauptamt-ul este cel care a pus la cale asasinatul folosind sase agenti dubli.

La instigarea Legatiei Germane de la Bucuresti si a ministrului economiei germane Neubacher, organizatorul asasinarii lui Virgil Madgearu a fost  Reichssicherheitshauptamt-ul, organizatie care vedea in economistul roman de renume mondial o piedica impotriva expansiunii economice germane in Romania.

Intalnirile secrete ale lui Maniu si Madgearu cu membrii ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, legaturile lui Madgearu cu lumea finantei mondiale, pozitia si politica permanent anti-germana si anti-fascista ale lui Madgearu i-au adus in cele din urma acestuia moartea, survenita in urma unui asasinat pus la cale de Reichssicherheitshauptamt din motive politice si economice.

Glasul.info

Note: ioncoja.ro

 

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

3 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

3 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

5 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

5 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

6 zile ago