Istoria interzisa: Asasinarea lui Virgil Madgearu de catre Biroul Principal de Securitate al Reichului German

O buna parte din istoria Romaniei si a romanilor este ocultata de multa vreme, existand mai multe forte extrene care duc o lupta secreta pentru ascunderea si stergerea istoriei adevarate. Virgil Madgearu a fost unul dintre economistii de seama ai Romaniei, sociolog si politician si ideolog al doctrinei taraniste,  membru proeminent și principal teoretician al Partidului Țărănesc și al succesorului său, Partidul Național Țărănesc (PNȚ).

“Jurnalul interzis” al lui Corneliu Coposu a vazut lumina tiparului la ceva vreme dupa “asa zisa revolutie”. Pretiosul document a fost pastrat vreme de mai bine de 50 de ani in podul unui cotet de porci dintr-o gospodarie din Dobrogea care a apartinut unuia dintre prietenii de suflet ai lui Corneliu Coposu, un prieten poreclit “Vagonel”.

Documentul ce a scapat prin mare noroc cenzurii bolsevice, dezvaluie mai multe fapte cutremuratoare intamplate in anii 1930-1940 in Romania, din perioada in care Corneliu Coposu era secretarul personal al lui Iuliu Maniu. Printre cele mai socante dezvaluiri este aceea legata de asasinarea lui Virgil Madgearu, care se dovedeste a fi opera directa a Reichssicherheitshauptamt, adica Biroul Principal de Securitate al Reichului German subordonat SS-ului lui H. Himmler şi R. Heydrich.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Istoria interzisa: Asasinarea lui Virgil Madgearu de catre Biroul Principal de Securitate al Reichului German

In cadrul Reichssicherheitshauptamt functiona de asemenea celebrul Gestapo si in România, actionand la ordinele Legatiei Germane de la Bucureşti. Virgil Madgearu era cunoscut in primul rand ca fiind o voce foarte importanta de pe scena politica romaneasca care se opune politicii germane si politicienilor filogermani din Romania, ce avea permanent luari de pozitii antifasciste. In primul rand, Madgearu era impotriva colonizarii si expansiunii economice a Germaniei in zona sud-estului Europei, germanii avand de gand la acel moment sa uneasca prin canale navigabile Dunarea de Rin, scazand astfel influenta comerciala a Marii Britanii pe continent.

Detaliile legate de asasinatul impotriva lui Virgil Madgearu sunt arhicunoscute. Ce nu se stia insa pana acum este faptul ca Reichssicherheitshauptamt-ul este cel care a pus la cale asasinatul folosind sase agenti dubli.

La instigarea Legatiei Germane de la Bucuresti si a ministrului economiei germane Neubacher, organizatorul asasinarii lui Virgil Madgearu a fost  Reichssicherheitshauptamt-ul, organizatie care vedea in economistul roman de renume mondial o piedica impotriva expansiunii economice germane in Romania.

Intalnirile secrete ale lui Maniu si Madgearu cu membrii ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, legaturile lui Madgearu cu lumea finantei mondiale, pozitia si politica permanent anti-germana si anti-fascista ale lui Madgearu i-au adus in cele din urma acestuia moartea, survenita in urma unui asasinat pus la cale de Reichssicherheitshauptamt din motive politice si economice.

Glasul.info

Note: ioncoja.ro

 

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Un drog transforma tinerii din SUA in canibali. In Florida au murit 60 de persoane din cauza acestui drog

lun aug. 22 , 2016
Pe piata neagra a substantelor interzise din SUA a patruns un nou si periculos drog, a carui provenienta este din China, o substanta care odata consumata ofera tinerilor foarte multa energie dar si halucinatii puternice care ii determina pur si simplu sa muste din oameni. Pana acum, numai in Florida […]
Un drog transforma tinerii din SUA in canibali. In Florida au murit 60 de persoane din cauza acestui drog

Poate vă place și:

libris.ro