RSS

Comunicat de presă: Fenomenele a…

Ca în fiecare an Ser…

Laurian Stănchescu: "Scrisoare p…

Scrisoare publică ad…

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Istoria interzisa: Asasinarea lui Virgil Madgearu de catre Biroul Principal de Securitate al Reichului German

Print Friendly, PDF & Email

O buna parte din istoria Romaniei si a romanilor este ocultata de multa vreme, existand mai multe forte extrene care duc o lupta secreta pentru ascunderea si stergerea istoriei adevarate. Virgil Madgearu a fost unul dintre economistii de seama ai Romaniei, sociolog si politician si ideolog al doctrinei taraniste,  membru proeminent și principal teoretician al Partidului Țărănesc și al succesorului său, Partidul Național Țărănesc (PNȚ).

“Jurnalul interzis” al lui Corneliu Coposu a vazut lumina tiparului la ceva vreme dupa “asa zisa revolutie”. Pretiosul document a fost pastrat vreme de mai bine de 50 de ani in podul unui cotet de porci dintr-o gospodarie din Dobrogea care a apartinut unuia dintre prietenii de suflet ai lui Corneliu Coposu, un prieten poreclit “Vagonel”.

Documentul ce a scapat prin mare noroc cenzurii bolsevice, dezvaluie mai multe fapte cutremuratoare intamplate in anii 1930-1940 in Romania, din perioada in care Corneliu Coposu era secretarul personal al lui Iuliu Maniu. Printre cele mai socante dezvaluiri este aceea legata de asasinarea lui Virgil Madgearu, care se dovedeste a fi opera directa a Reichssicherheitshauptamt, adica Biroul Principal de Securitate al Reichului German subordonat SS-ului lui H. Himmler şi R. Heydrich.

Istoria interzisa: Asasinarea lui Virgil Madgearu de catre Biroul Principal de Securitate al Reichului German

In cadrul Reichssicherheitshauptamt functiona de asemenea celebrul Gestapo si in România, actionand la ordinele Legatiei Germane de la Bucureşti. Virgil Madgearu era cunoscut in primul rand ca fiind o voce foarte importanta de pe scena politica romaneasca care se opune politicii germane si politicienilor filogermani din Romania, ce avea permanent luari de pozitii antifasciste. In primul rand, Madgearu era impotriva colonizarii si expansiunii economice a Germaniei in zona sud-estului Europei, germanii avand de gand la acel moment sa uneasca prin canale navigabile Dunarea de Rin, scazand astfel influenta comerciala a Marii Britanii pe continent.

Detaliile legate de asasinatul impotriva lui Virgil Madgearu sunt arhicunoscute. Ce nu se stia insa pana acum este faptul ca Reichssicherheitshauptamt-ul este cel care a pus la cale asasinatul folosind sase agenti dubli.

La instigarea Legatiei Germane de la Bucuresti si a ministrului economiei germane Neubacher, organizatorul asasinarii lui Virgil Madgearu a fost  Reichssicherheitshauptamt-ul, organizatie care vedea in economistul roman de renume mondial o piedica impotriva expansiunii economice germane in Romania.

Intalnirile secrete ale lui Maniu si Madgearu cu membrii ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, legaturile lui Madgearu cu lumea finantei mondiale, pozitia si politica permanent anti-germana si anti-fascista ale lui Madgearu i-au adus in cele din urma acestuia moartea, survenita in urma unui asasinat pus la cale de Reichssicherheitshauptamt din motive politice si economice.

Glasul.info

Note: ioncoja.ro

 

 

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline