RSS
«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Tiganii din Romania pregatesc proteste in Germania. Ei vor sa ceara germanilor compensatii

Print Friendly, PDF & Email

Tiganii din Romania sunt pregatiti de proteste de amploare in Germania daca nu li se vor acorda compensatii din partea statului german. In frunte cu asa zisul rege autoproclamat al tiganilor, Dorin Cioaba, ei sunt gata de proteste in masa la Berlin pentru a primi pensii speciale, anunta bzi.ro.

Familiile de tigani si descendentii acestora care au suferit in urma deportarilor in Transnistria au intocmit dosare pentru a primi compensatii, insa acestea au fost respinse de catre autoritatile germane. In consecinta, tiganii sunt acum decisi sa mearga cu intreaga satra chiar in Germania si anunta proteste de amploare daca nu vor primi pensii speciale din partea germanilor.

Tiganii din Romania pregatesc proteste in Germania. Ei vor sa ceara germanilor compensatii

Potrivit autointitulatului rege al tiganilor, Dorin Cioaba, peste 3000 de astfel de dosare au fost depuse la casa de pensii din Germania, insa raspunsul autoritatilor germane l-a surprins, dupa ce acesta isi indemnase “supusii” sa ceara compensatii financiare pentru persecutiile suportate in timpul celui de-al doilea razboi mondial la presiunile Germaniei naziste.

Autoritatile germane au justificat respingerea acestor dosare pe motiv ca solicitantii nu indeplinesc conditiile necesare pentru obtinerea unor compensatii financiare sau pensii speciale, tiganii neputand dovedi ca au fost captivi in lagare sau ghetouri alaturi de evrei.

“Unde am fost noi atunci dusi? Unde au fost, la sapa? La baile termale, in concediu? Noi am fost dusi si lasati pe un camp in niste gropi sapate, in bordeie…”, a declarat Dorin Cioaba potrivit bzi.ro

Glasul.info

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline