libris.ro

Un rege maghiar: „Valahii, cei mai viteji dintre creștini”

Un rege maghiar: „Valahii, cei mai viteji dintre creștini”

In arhivele Vaticanului a fost descoperit un manuscris extrem de valoros pentru istoria romanilor. Intitulata „De Bello Gothorum„, lucrarea a fost scrisa de catre un trimis al Papei, Nicollo De Modrussa, in timpul domniei lui Vlad Voievod Drăculea.

Nicollo De Modrussa a lasat o descriere a marelui domnitor roman in care lauda curajul valahului in lupta impotriva turcilor:

“Acolo Vlahul, bizuindu-se pe natura locului, a strâns douăzeci și cinci de mii care l-au urmat de bună voie. Căci, fiind chemați soldații și fiind prezentată în fața ochilor situația lucrurilor, cu ușurință i-a convins ca, fiind împărțite trupele dușmanilor, să invadeze taberele și fie luptând cu forță să moară cu laude și glorie fie, dacă soarta i-ar favoriza pe captivi, să se răzbune prin exemple nemaiauzite. Și astfel, folosind câțiva comandanți turci pe care i-a prins luptând lipsiți de precauții spre seară, la prima strajă din noapte, cu o parte din trupe fiind forțată întăritura castrului turcului, pătrunzând și străbătând toată noaptea peste toate asemenea unui fulger, i-a ucis.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Un rege maghiar: „Valahii, cei mai viteji dintre crestini”

Romanii s-au dovedit de-a lungul istoriei luptatori de temut, laudati adeseori chiar si pana de catre dusmanii lor, ca fiind unii dintre cei mai aprigi aparatori ai crestinatatii.

Un rege maghiar, el insusi cu origini romanesti, nu a ezitat sa laude curajul romanilor, cu toate ca adeseori de-a lungul istoriei s-a aflat in conflict direct atat cu principatul Moldovei cat si cu cel al Valahiei:

 

 

In timpul asediului asupra cetatii Sabac din 29 ianuarie 1476, Matei Corvin, regele Ungariei, ii scria monarhului polonez, subliniind un detaliu cunoscut si acceptat pe plan european in acele vremuri, facandu-i acestuia cunoscut faptul ca se poate baza pe 2000 de romani transilvaneni “lăudați mai mult decat oricare în lupta contra turcilor”, pe 20 000 de pedestrasi  din parte lui Ștefan cel Mare si pe 38 000 de osteni din Valahia “care au stat totdeauna și stau și acum la hotarele turcilor și sunt acum 100 de ani de când turcii se bat cu acea țară si până acum nu i-au stricat deloc și numai Dunărea îi desparte.”, scrie cunoastelumea.ro

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info