Moldova se ridica impotriva celor care au distrus industria si economia romaneasca! Protest de amploare la IASI!
Sub titlul “Romania se Ridica! Plaiesii si Razesii se Implica!“, organizatorii acestui protest incearca sa atraga atentia asupra zecilor de intreprinderi din IASI distruse cu larga complicitate a autoritatilor din Romania, sub masca unor privatizari care de cele mai multe ori s-au dovedit doar niste retete de fraudat proprietatea statului, insa care au avut niste rezultate catastrofale pe plan economic si social pentru romanii de rand, distrugandu-se peste 30.000 de locuri de munca pentru ieseni.
Protestul este autorizat si va avea loc pe 23 si 24 septembrie in Piata Unirii din Iasi.
Moldova se ridica impotriva celor care au distrus industria si economia romaneasca! Protest de amploare la IASI!
“Iresponsabilitatea politrucilor post-decembrişti, lipsa de dragoste faţă de Neam şi Ţară, lăcomia şi foamea nemăsurată de bani, numirile politice în funcţii importante în stat au condus la linşajul economic instituit la nivel naţional şi derulat în ultimii 27 de ani.
Moldova, leagănul străvechi al răzeşilor lui Stefan, urmaşii demni ai DACILOR LIBERI, nu a fost ocolită de acest linşaj economic, dimpotrivă, a fost lovită de uraganul politicii cu o forţă distrugătoare.
Numai în judeţul Iaşi au fost distruse, falimentate, privatizate oneros sau vândute ca fier vechi de către guvernele postdecembriste antiromâneşti peste 33 de intreprinderi, fiecare cu peste 1 000 de angajaţi.
Numai Iaşul ca oraş, reşedinţă de judeţ,, a pierdut câteva zeci de mii de locuri de muncă !
La nivel naţional, lista acestor intreprinderi cuprinde peste 1256, fiecare dădeau de lucru la cel puţin 1 000 de români iar în unele cazuri vorbim de peste 10 000 de angajaţi !
Ce s-a ales de brandurile comuniste ale Iaşiului ?!
Lactis, Unirea, Avicola, Zimbru sau Ţigarete sunt istorie.
Procesul dur de selecţie a capitalismului deşănţat a pus la pământ coloşi industriali cu zeci de mii de angajaţi şi cifre de afaceri ameţitoare.
Multe branduri economice au consacrat Iaşiul în perioada comunismului, în condiţiile în care şefii regimului au stabilit strategic să maseze în Capitala Moldovei o mare parte a industriei grele.
Coloşi precum Fortus, Tepro, Nicolina sau Terom au fost devalizaţi după 1990 prin privatizări defectuoase sau rău-intenţionate.
Până în acest moment, în ciuda multiplelor anchete declanşate de procurori, niciuna dintre uriaşele ţepe economice trase la Iaşi nu s-a terminat cu condamnări penale….
Ce s-a ales de brandurile comuniste ale Iaşiului ?
Procesul de distrugere a industriei naţionale continuă !”
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.