libris.ro

Expoziția „Preșul țărănesc. De la simbolul arhaic la urzeala de pe Calea Eroilor”

În urma prezentării noii viziuni a arhitectului Dorin Ștefan, în „conformitate” cu dezastrul de pe Calea Eroilor, Axa Brâncuși este prezentată la dimensiunea „unui preș țărănesc” care ar urma să acopere lucrările prost executate la Târgu Jiu, asupra unui monument istoric de clasa A, cu încălcarea gravă a Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice. Se încearcă o mistificare a simbolisticii arhaice, o ducere în derizoriu a simbolisticii preșului țărănesc ca un argument tardiv la lucrările prost executate. Ca răspuns, vă prezentăm aspecte din cadrul Expoziției „Preșul țărănesc. De la simbolul arhaic la urzeala de pe Calea Eroilor”.

Precizăm că Primăria Municipiului Târgu Jiu nu recunoaște că STRADA CALEA EROILOR face parte din „Ansamblul Monumental Calea Eroilor”, având codul LMI GJ-III-a-A-09465, cât și din „Ansamblul Urban”, având codul LMI GJ-II-a-B-09186. Primăria nu face nici diferența între „zona protejată” („Ansamblul Monumental Calea Eroilor” în sine) și „zona de protecție” a monumentului.

Grupul Civic Gorj atrage atenția prin inedita expoziție în care mai multe preșuri țărănești acoperă lucrarea de pe Calea Eroilor, asupra faptului că noua „abordare” prezentată joi, la Târgu Jiu, de către arhitectul Dorin Ștefan, transformă dezastrul de pe Calea Eroilor, într-o lucrare „de referință” arhitecturală. În realitatea o urzeală prin care Primăria Municipiului Târgu Jiu și statul român riscă neincluderea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” în Patrimoniul Mondial UNESCO, de care suntem atât de aproape! Preluare | Galerie foto: MAGAZIN CRITIC

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist