Mesaj către locuitorii județelor Harghita si Covasna

Mesaj către locuitorii județelor Harghita si Covasna

Mesaj către locuitorii județelor Harghita si Covasna.
Noi nu venim în Inima Țării, în Harghita si Covasna, cu foc, ci cu lumină. Cu lumina icoanelor, a cărților, a darurilor pentru copii, a costumului popular românesc și steagului tricolor.

Acțiunile noastre, ale românilor pentru români nu ar fi fost posibile fără contribuția oamenilor din toate provinciile istorice ale României precum si a celor care trăiesc în diaspora. Acești români extraordinari mi-au trimis si nenumărate scrisori de încurajare, de sustinere. In toate, fără excepție, mesajele au fost de dragoste creștinească.

Mesaj către locuitorii județelor Harghita si Covasna

Nu am văzut ură împotriva cuiva, ci numai mâini întinse către frații si surorile lor. Trebuie să înțeleagă toată lumea că, asa cum românii merg peste tot în țara lor, de 1 Decembrie sau în zilele obișnuite, la mănăstirile din Bucovina, în Maramureș, la Alba Iulia, la Brașov, Sibiu sau București, tot așa pot merge si în frumoasele sate sau orase ale județelor Harghita si Covasna, fără a se supăra cineva.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Noi nu venim și plecam, căci nu avem de unde a pleca, suntem în România și rămânem aici. Cu aceeasi pace mergem și la Iași si la Odorheiu Secuiesc. Nu suntem nebuni, suntem creștini ortodocși, nu avem în mâini pietre, ci icoane. Noi nu negăm, ci afirmăm. Cu demnitate si pace, dar fără a da înapoi nici un pas, afirmăm identitatea noastră de români, simbolurile naționale care ne-au ținut pe acest pământ de mii de ani drepți în fața Istoriei.

Avem nu opțiunea, ci datoria să mergem pe Calea moșilor și strămoșilor noștri. Ei și-au dat viața în luptele vremurilor grele pentru ca noi astăzi să putem merge când și unde vrem, pe întreg cuprinsul Țării fără a fi nevoiți să răspundem la întrebarea ”Voi ce căutați aici?” Avem datoria să facem tot ceea ce ne stă în puterea credinței, ca peste timp, copiii, nepoții si strănepoții noștri să poată la fel a merge liberi, în orice loc din Țara asta, fără a răspunde la întrebarea cu pricina. ”Suntem români și punctum”, spunea Veșnicul Mihai Eminescu.

Cu respect, prietenie și dragoste frățească, Mihai Tîrnoveanu, un român alături de alți români, pe Calea Neamului.

Autor/Foto:Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info