Pe 19 mai se desfășoară Noaptea Muzeelor, un eveniment care atrage în fiecare an tot mai mulți vizitatori

Pe 19 mai se desfășoară Noaptea Muzeelor, un eveniment care atrage în fiecare an tot mai mulți vizitatori

 
O inițiativă generoasă derulată în anul 1997, în Berlin, s-a transformat, de atunci, într-un mare eveniment cultural patronat de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid porțile, simultan, până târziu în noapte.

De mulți ani, și muzeul bârlădean participă la această frumoasă sărbătoare a științei și creației. Și în acest an publicul interesat va putea vizita expozițiile permanente din cele trei locații, dechise în acest moment. Este vorba de expozițiile de arheologie-istorie, artă – cu ultimele completări, ambele găzduite la sediul central, expozițiile dedicate sculptorului Marcel Guguianu, precum și expozițiile găzduite la sediul din str. Republicii nr. 235 (expozițiile de numismatică, personalități bârlădene și științele naturii). În această din urmă locație publicul va avea posibilitatea de a participa și la vernisarea expoziției temporare intitulată „Podoabe și accesorii vestimentare din Antichitatea târzie”.

Acest eveniment va fi organizat, în colaborare cu muzeele din Iași, Botoșani, Tecuci și Galați, adunând la un loc piese extrem de frumoase și valoroase care vobesc de bunul gust și frumusețea obiectelor din perioada secolelor III – V d.Chr. Menționăm că expoziția va fi găzduită într-un spațiu recent renovat și dotat cu mobilier nou, vernisajul derulându-se începând cu ora 19.45.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Cu prilejul Nopții Muzeelor, la ora 20.30, la Pavilionul expozițional “Marcel Guguianu” publicul meloman este invitat la un recital, de excepție, susținut de violonistul David Marcian, fost dirijor al Filarmonicii din Iași și pianistul german Dietmar Grǟf.

În concert, printre altele, lucrări de J. Brams – Dansuri ungare nr. 2 și 5, C. Porumbescu – Balada, P. Sarasate – Romanza Andalusa etc. Începând cu ora 21,00, publicul interesat va putea face observații astronomice cu ajutorul telescoapelor pe care le deținem.

Programul de vizitare, al expozițiilor permanente, găzduite în cele trei locații va începe la ora 19,00 și se va încheia la ora 1,00 noaptea.

Așteptăm cu plăcere, ca toți bârlădenii iubitori de frumos, artă, știință și cultură, să ne treacă pragul, în minunata Noapte a Muzeelor.

Intrarea liberă.

Director,
prof. Mircea Mamalaucă

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

15 Mai 1848: Marea Adunare de la Blaj în cadrul căreia românii ardeleni au adoptat programul Revoluției române din Transilvania, „Petiţiunea Naţională”

mar mai 15 , 2018
Evenimentul central al revoluției românilor din Ardeal a fost Marea Adunare de la Blaj la care au participat peste 40.000 de oameni. Trebuie remarcat de asemenea că în cadrul acelei adunări au participat reprezentanții tuturor provinciilor istorice românești: pe lângă reprezentanții de seamă ai românilor ardeleni au participat și muntenii D. Brătianu, I. Maiorescu, A. T. Laurian din Țara Românească, și moldovenii V. Alecsandri, Al. I. Cuza și Gh. Sion din Moldova. 
La 15 mai se împlinesc 170 de ani de la Marea Adunare de la Blaj în cadrul căreia românii ardeleni au adoptat programul Revoluției române din Transilvania, „Petiţiunea Naţională”

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro