RSS

Pe 11 iunie 2023 va avea loc Sfi…

Pe 11 iunie 2023, de…

Autocarele profesorilor sunt opr…

Cum spuneam și ieri,…

VIDEO | Grevă de mari proporții …

Știm cu toții ce au …

Propagandiștii anti-grevă sunt g…

Se face în mass-medi…

Sondajele reale: Partidul S.O.S.…

O dezbatere tot mai …

Antiromânism la IAȘI! Cenaclul F…

Sâmbătă, pe 20 mai 2…

România este în faliment! Ce te …

România este în fali…

«
»
TwitterFacebookPinterest

S-a evitat la mustata izbucnirea unui nou conflict in Balcani

S-a evitat la mustata izbucnirea unui nou conflict in Balcani. Din Serbia a plecat catre nordul provinciei Kosovo, acolo unde locuieste inca o minoritate sarba, un tren decorat in culorile drapelului Serbiei si inscriptionat cu mesajul “Kosovo este Serbia”. Trenul plecat sambata de la Belgrad catre Kosovo a starnit puternice controverse si este vazut ca o provocare si o incalcare a suvernitatii din partea sarbilor impotriva provinciei Kosovo, facand ca autoritatile din regiune sa ceara UE sa actioneze impotriva Serbiei.

Trenul a fost in cele din urma oprit la ordinul primului ministru din Serbia, Aleksandar Vucic, pentru a evita provocarea unor noi tensiuni in regiune, relateaza AFP, citata de catre Agerpres.

In regiunea Kosovo, garnitura de tren era asteptata de cateva zeci de politisti din unitatile speciale. Nu a mai fost nevoie de interventia acestora deoarece trenul a fost oprit inainte de a putea trece frontiera dintre Serbia si Kosovo.

apiland.ro

Autoritatile din Kosovo au lansat un apel catre conducerea Uniunii Europene pentru a descuraja actiunile care ar ameninta suveranitatea provinciei.

Foto: dennikn.skContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]