libris.ro

Cancelarul Austriei: cetatenii austrieci trebuie sa aiba prioritate la angajare fata de imigrantii din tarile est-europene!

Cancelarul Austriei: cetatenii austrieci trebuie sa aiba prioritate la angajare fata de imigrantii din tarile est-europene!

Cancelarul Austriei, Christian Kern: cetatenii austrieci trebuie sa aiba prioritate la angajare fata de imigrantii din tarile est-europene! Cu alte cuvinte, romanilor li se va interzice in Austria un drept garantat pana acum de catre tratatele UE in privinta liberei circulatii a cetatenilor, bunurilor, serviciilor si a fortei de munca, pentru toti cetatenii statelor membre in egala masura.

Potrivit lui Christian Kern, liderul Partidului Social-Democrat din Austria (SPO), imigrantii veniti din alte state ale UE, in special cei proveniti din tarile est-europene, ar trebuie sa poata fi opriti sa aiba acces la un loc de munca vacant daca ar exista un cetatean austriac calificiat pentru a aplica pentru acea functie. Christian Kern acuza tarile din estul Europei ca exporta masiv somajul in tarile vestice.

„Acest lucru ar inseamna ca doar daca nu va fi disponibil un somer in Austria un loc de munca poate fi dat fara nici un fel restrictii unui imigrant”, a declarat Christian Kern, citat de  Kurier.at si EUObserver.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Neoficial, functiona si pana acum o prioritate la angajare a bastinasilor, mai ales in majoritatea tarilor nordice, dupa cum aveau sa afle la scurt timp dupa sosire romanii care au emigrat in tarile respective.

Austria nu se afla de altfel la prima masura institutionala prin care vrea sa discrimineze cetatenii proveniti din alte state care muncesc pe teritoriul acestei tari: in anul 2015, guvernul  de la Viena se pregatea sa reduca alocatiile pentru copiii romanilor care munceau legal in Austria, justificand ca alocatia care le-ar plati-o statul asutriac copiilor romanilor ar fi mult mai mare decat cea care ar fi primit-o in Romania.

Sebastian Kurz, ministrul federal de externe al Austriei dadea atunci un exemplu prin care un roman cu doi copii care muncea legal in Austria, ar fi primit pentru acestia lunar in jur de 300 de euro:

„Aceasta suma este aproape cat salariul mediu din Romania”, spunea la acel moment Sebastian Kurz

Nota Redactiei: Oare nu ar trebui la randul ei si Romania sa impuna niste prioritati, mai ales in diferite domenii ale mediului de afaceri romanesc si niste impozite „prioritare” pentru marile companii ale austriecilor din tara noastra?

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info