RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cancelarul Austriei: cetatenii austrieci trebuie sa aiba prioritate la angajare fata de imigrantii din tarile est-europene!

Print Friendly, PDF & Email

Cancelarul Austriei, Christian Kern: cetatenii austrieci trebuie sa aiba prioritate la angajare fata de imigrantii din tarile est-europene! Cu alte cuvinte, romanilor li se va interzice in Austria un drept garantat pana acum de catre tratatele UE in privinta liberei circulatii a cetatenilor, bunurilor, serviciilor si a fortei de munca, pentru toti cetatenii statelor membre in egala masura.

Potrivit lui Christian Kern, liderul Partidului Social-Democrat din Austria (SPO), imigrantii veniti din alte state ale UE, in special cei proveniti din tarile est-europene, ar trebuie sa poata fi opriti sa aiba acces la un loc de munca vacant daca ar exista un cetatean austriac calificiat pentru a aplica pentru acea functie. Christian Kern acuza tarile din estul Europei ca exporta masiv somajul in tarile vestice.

“Acest lucru ar inseamna ca doar daca nu va fi disponibil un somer in Austria un loc de munca poate fi dat fara nici un fel restrictii unui imigrant”, a declarat Christian Kern, citat de  Kurier.at si EUObserver.

Neoficial, functiona si pana acum o prioritate la angajare a bastinasilor, mai ales in majoritatea tarilor nordice, dupa cum aveau sa afle la scurt timp dupa sosire romanii care au emigrat in tarile respective.

Austria nu se afla de altfel la prima masura institutionala prin care vrea sa discrimineze cetatenii proveniti din alte state care muncesc pe teritoriul acestei tari: in anul 2015, guvernul  de la Viena se pregatea sa reduca alocatiile pentru copiii romanilor care munceau legal in Austria, justificand ca alocatia care le-ar plati-o statul asutriac copiilor romanilor ar fi mult mai mare decat cea care ar fi primit-o in Romania.

Sebastian Kurz, ministrul federal de externe al Austriei dadea atunci un exemplu prin care un roman cu doi copii care muncea legal in Austria, ar fi primit pentru acestia lunar in jur de 300 de euro:

„Aceasta suma este aproape cat salariul mediu din Romania”, spunea la acel moment Sebastian Kurz

Nota Redactiei: Oare nu ar trebui la randul ei si Romania sa impuna niste prioritati, mai ales in diferite domenii ale mediului de afaceri romanesc si niste impozite “prioritare” pentru marile companii ale austriecilor din tara noastra?

 

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline