Tinutul Secuiesc este prezent in Google Maps!

Tinutul Secuiesc este prezent in Google Maps! La o simpla cautare pe motorul de cautare Google a expresiilor “romania transilvania map” sau “romania trasylvania map” internautii romani au fost consternati sa constate ca harta Transilvaniei este delimitata din teritoriul Romaniei fiind reprezentata prin culoarea albastra, iar in interiorul acesteia este reprezentat si asa zisul “Tinut secuiesc” prin culoarea rosie.

Mai mult, regiunea in care acum se afla judetele Covasna, Harghita si Mures este denumita Szekely Hungarian Region (n.r. Regiunea Secuiasca a Ungariei!?), avand atasata si urmatoarea descriere: ” Aceasta regiune formata din trei judete este adesea numita Tinutul Secuiesc. Majoritatea minoritatii etnice a secuilor unguri (?) se gaseste in aceasta regiune. Multi membri ai minoritatii etnice a ceangailor unguri poate fi gasita de asemenea in aceasta regiune – in munti catre est, si in apropierea orasului Brasov”.

“This tri-county area is often refered to as Szekler-land. most of Romania’s Szekely Hungarian ethnic minority is found within this region. Many members of the Csango Hungarian Ethnic minority are also found in this region – in the mountains to the east, and near the city of Brasov.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Este cel putin ciudat din partea celor de la Google sa prezinte in acest fel harta Romaniei, in care atat provincia Transilvaniei cat si asa zisul Tinut Secuiesc sunt prezentate fix in maniera promovata adeseori de catre gruparile iredentiste maghiare.

Intrebare: ce naiba fac institutiile statului roman de nu se sesizeaza niciodata in legatura cu propaganda iredentista maghiara care devine de la o zi la alta din ce in ce mai agresiva? In schimb, autoritatile romane sunt preocupate ca noile generatii de copii sa formeze „mecanisme intelectuale care sa previna orice forme de nationalism”!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

One thought on “Tinutul Secuiesc este prezent in Google Maps!

Lasă un răspuns

Next Post

Grupul pentru România îşi exprimă îngrijorarea faţă de actiunile asociaţiilor şi fundatiilor finantate de magnatul Soros pe teritoriul Romaniei

mie feb. 1 , 2017
Grupul pentru România îşi exprimă îngrijorarea faţă de actiunile asociaţiilor şi fundatiilor finantate de magnatul Soros pe teritoriul Romaniei. Grupul pentru România îşi exprimă îngrijorarea faţă de consecinţele deosebit de grave pe care le au asupra societăţi româneşti acţiunile destabilizatoare ale persoanelor fizice şi juridice finanţate de magnatul american George […]
Controlul maselor. Imbecilizarea bolsevica de acum jumatate de secol si imbecilizarea moderna a maselor

Poate vă place și:

libris.ro