libris.ro

Un general al Armatei Române (arma Vânători de Munte) alături de Acțiunea Români pentru Români din Harghita și Covasna, alături de copiii români din Inima Țării

Un general al Armatei Române (arma Vânători de Munte) alături de Acțiunea Români pentru Români din Harghita și Covasna, alături de copiii români din Inima Țării

Un general al Armatei Române (arma Vânători de Munte) alături de acțiunile noastre din Harghita și Covasna, alături de copiii români din Inima Țării.
Frățiorii mai mici ai acestor elevi din Târgu-Secuiesc (clasa 0, Școala Gimnazială „Turoczi Mozes”, secția cu predare în limba română), vor avea în curând și ei costumele populare promise de noi. Nu întâmplător domnul Vasile Bârea, general de brigadă (r) sprijină acest demers al nostru menit a întări identitatea națională a fraților noștri din cele două județe prin perpetuarea Datinei strămoșești, fiind unul dintre acei militari pentru care respectarea tradiției ostășești (de la uniformă până la conduită) este un lucru sfânt.

Domnia sa a condus trei mari unități militare de Vânători de Munte fiind comandantul Batalionului 26 Vânători de Munte „Avram Iancu” din Brad, al Brigăzii 5 Vânători de Munte Alba Iulia si al Brigăzii 61 Vânători de Munte Miercurea Ciuc, conducându-i în munții Harghitei pe ”cavalerii florii de colț”.

Un general al Armatei Române (arma Vânători de Munte) alături de Acțiunea Români pentru Români din Harghita și Covasna, alături de copiii români din Inima Țării

Un astfel de sprijin ne onorează extrem de mult, dar ne și obligă în egală măsură. Lupta pentru reperele identitare românești trebuie să fie una continuă, mai ales în Covasna și Harghita, acolo unde se fac simțite cel mai pregnant forțele din interiorul și exteriorul țării care acționează pentru disoluția statului român prin acțiuni directe sau indirecte, mai mult sau mai puțin la vedere știute sau doar intuite de mulți dintre noi.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Crearea unui gol etnic românesc este principala direcție în acest sens, dar nu și singura. La ora actuală avem în cele două județe o sută de mii de etnici români. O sută de mii de frați și surori de sânge și credință. Sunt alte mii de etnici români care din păcate și-au pierdut identitatea prin pierderea limbii materne și a credinței ortodoxe. Pe aceștia din urmă este greu să-i întoarcem. Merită însă să luptăm, fiecare după puteri, sau uniți după puteri, pentru fiecare frate și soră a noastră.

Vă mulțumim domnule general că sunteți umăr lângă umăr cu noi, să dea Dumnezeu putere și fericire acestui popor român minunat, iar pascualul verde al Vânătorilor de Munte înalt până-n Cerul Eroilor Neamului să rămână conform Tradiției de Armă, verde ca bradul!
Hristos să vă ocrotească!

Autor/Foto: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info