RSS
TwitterFacebookPinterest

Producatorii locali de bere de la Igazi Csíki Sör au pierdut o batalie dar continua razboiul cu Heineken

Producatorii locali de bere de la Igazi Csíki Sör au pierdut o batalie dar continua razboiul cu Heineken. Berea Csiki Sőr a fost interzisa de la fabricatie, producatorul fiind de asemenea obligat sa-si distruga in termen de 30 de zile si stocul de bere, pierzand batalia cu Heineken intr-o lupta a marcilor, una care s-a desfasurat pe parcursul mai multor ani de zile.

Micul producator de bere de la Miercurea Ciuc a fost acuzat de compania Heineken ca marca de bere produsa local se confunda pe piata cu berea Ciuc produsa de ei, Heineken avand dreptul exclusiv in Romania pentru a produce si a comercializa marca Ciuc. Cu toate ca pe eticheta berii produsa local la Miercurea Ciuc este inscriptionat in limba maghiara „Igazi Csiki Sőr”, cei de la Heineken au reclamat faptul ca doar prin simpla traducere a marcii Ciuc din romana in limba maghiara nu se elimina confunzia intre marci.

Producatorii locali de bere de la Igazi Csíki Sör au pierdut o batalie dar continua razboiul cu Heineken

Asadar o batalie s-a incheiat, dar lupta de uzura intre micul Goliat din Romania si gigantul multinational numit Heineken pare sa continue.

In razboiul de uzura al marcilor dintre micul producator din Romania si compania Heineken, cei de la „Igazi Csíki Sör” au recurs mai nou si la alte arme, sponsorizand pe retelele de socializare o reclama ilustrata insotita de un mesaj in limba engleza:

“Multinational beer company kills microbrewery”

“O companie multinationala ce produce bere ucide micii producatori de bere”

Pe parcursul a trei ani de zile si a unui lung sir de procese, taberele castigatoare si pierzatoare dintre cei doi producatori de bere au tot oscilat. Nimeni nu poate spune inca ce se va intampla pe viitor, insa micul producator local se incapataneaza cu ardoare sa-si sustina si sa-si apere propriul sau punct de vedere.

Glasul.info

Foto: facebook.com/csikisormanufaktura


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info