Klaus Iohannis: „În România avem…

"Iohannis: „În Român…

Ce au fost și pentru ce erau pre…

Divizia Secuiască&nb…

O acuzație care ar distruge-o pe…

"Istoricul Marius Op…

Comemorarea unui erou care s-a j…

„Colonelul Paulian …

Demisii în lanț de la GDS din ca…

După ce fostul dețin…

Daniel Morar nu vrea în aceeași …

Unul dintre judecăto…

Politica lui Andrei Caramitru: "…

Tragedia unui copil …

Aurelian Pavelescu: Brucan și So…

Batjocura de marți, …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

In timp ce Tribunalul Cluj impune placute in limba maghiara la intrarea in oras, Muzeul Municipal Carei organizeaza vernisaje numai pentru vorbitorii de maghiara

Print Friendly, PDF & Email

In timp ce Tribunalul Cluj impune placute in limba maghiara la intrarea in oras, Muzeul Municipal Carei organizeaza vernisaje numai pentru vorbitorii de maghiara, curatorul expozitiei punand pe seama grabei lipsa etichetelor si in limba romana de pe obiectele expuse. Printre obiectele expuse la vernisajul de la Carei se numara si un bust in miniatura a lui Miklos Horthy, vizitatorii neavizati avand mai degraba impresia ca se afla in fata unei expozitii din Ungaria nicidecum din Romania.

Hago Nandor, curatorul expozitiei si in acelasi timp seful Muzeului Municipal Carei, dar si consilier local, a explicat ca nu exista etichete in limba romana pentru obiectele expuse in aceasta expozitie de relicve militare din cauza grabei cu care s-a organizat vernisajul acestei expozitii.

In timp ce Tribunalul Cluj impune placute in limba maghiara la intrarea in oras, Muzeul Municipal Carei organizeaza vernisaje numai pentru vorbitorii de maghiara

Insa graba nu poate explica de ce printre obiectele lipsite de etichete si explicatii in limba romana exista si un bust in miniatura al “amiralului fara flota”, Miklos Horthy, sau de ce existau materiale cu caracter iredentist, precum un afis pe care scria ,,Ardealul din nou pământ  unguresc,,, amplasat chiar la intrarea in expozitie!

Ceea ce s-a intamplat recent la atat la Cluj cat si la Carei, arata actiunile duplicitare pe care unii cetateni romani, apartinand unei anumite minoritati, inteleg sa le intreprinda impotriva populatiei majoritare. In timp ce la Cluj vor sa-si impuna vointa de a avea placute inscriptionate in limba maghiara impotriva dorintei populatiei majoritare, cu toate ca nu indeplinesc conditiile minime prevazute de lege, adica cetatenii unei minoritati etnice sa reprezinte 20% din ponderea populatiei din localitate, la Carei, acolo unde etnicii maghiari sunt majoritari, isi impun prin toate mijloacele posibile limba si cultura, in dauna celorlalte minoritati etnice, dovada stand exclusivitatea expozitiei de care aminteam in acest articol, cu obiecte etichetate doar in limba maghiara.

Din pacate autoritatile din Romania asista de cele mai multe ori pasive la aceste actiuni, ba chiar uneori iau niste decizii absolut ciudate, cum este si cazul sentintei recente date de catre Tribunalul din Cluj cu privire la obligativitatea asigurarii inscriptionarii in limba maghiara a placutei de la intrarea in oras, cu toate ca nu sunt indeplinite conditiile legale pentru a face acest lucru.

Foto: buletindecarei.ro


Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti suma


Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
Comodo SSL

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Transport GRATUIT la peste 50 lei! -50% la 2.000 de titluri