Vicepremierul Turciei despre găgăuzi : „Viitorul lor este în cadrul Republicii Moldova”

Vicepremierul Turciei despre găgăuzi : „Viitorul lor este în cadrul Republicii Moldova”, Foto: twitter.com/hashtag/gagauz

Vicepremierul Turciei despre găgăuzi : „Viitorul lor este în cadrul Republicii Moldova”.  Tuğrul Türkeş (foto), vicepremierul Turciei, cu ocazia a implinirii a 25 de ani de relatii diplomatice intre Turcia si Republica Moldova, a declarat ca viitorul grupului etnic turcic al gagauzilor este in componenta Republicii Moldova.

In luna decembrie a anului 1994, Parlamentul din Republica Moldova a oferit autonomie unui numar de 160.000 de gagauzi in interioriul propriilor granite, pentru a le crea un mediu favorabil pentru pastrarea culturii si identitatii lor nationale.

UTA Găgăuzia reprezinta acum o regiune autonoma din Republica Moldova ce apartine populatiei gagauzilor, o comunitate de origine turcica si de religie ortodoxa. Regiunea UTA Găgăuzia se bucura de o larga autonomie economica, care ii permite stabilirea de relatii de natura economica cu mai multe dintre tarile vecine si din regiune. Pe de alta parte, gagauzii raman mai degraba apropiati de catre Federatia Rusa, opunandu-se adeseori politicilor guvernamentale propuse sau dictate de catre autoritatile de la Chisinau.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Vicepremierul Turciei despre găgăuzi : „Viitorul lor este în cadrul Republicii Moldova”

Autoritatile turce declara ca anul 2017 va fi un moment de rascruce in ceea ce priveste relatiile diplomatice dintre Turcia si Republica Moldova, in special din cauza vizitei presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, vizita care ramane insa neprogramata la o data specificata.

Noi considerăm importante legăturile noastre special cu găgăuzii, care servesc drept pod între țările noastre”, a declarat oficialul turc la o recepție ținută în capitala Turciei, Ankara, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de relații diplomatice între Turcia și Republica Moldova.Credem că viitorul găgăuzilor este alături de Republica Moldova”, a declarat vicepremierul Turciei, Tuğrul Türkeş, potrivit agentiei turce Anadolu, citata de karadeniz-press.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 9 books
Oranki. Amintiri din captivitate

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas

1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info