(VIDEO) Japonia: cum sunt ajutate persoanele cu dizabilitati in trenurile din Japonia

(VIDEO) Japonia: cum sunt ajutate persoanele cu dizabilitati in trenurile din Japonia. Se spune ca gradul de civilizatie al unei tari poate fi observat foarte usor dupa atentia pe care o acorda protectiei mediului inconjurator, vietuitoarelor de orice fel si nu in ultimul rand persoanelor vulnerabile, incluzandu-le aici bineinteles si pe cele cu anumite dizabilitati.

In Japonia se acorda o atentie sporita nevoilor persoanelor cu dizabilitati atunci cand acestea circula cu diferite mijloace de transport in comun. Imbracat intr-o uniforma speciala, un barbat trecut bine de prima tinerete asteapta pe peronul unei gari sosirea trenului. Cand lumea incepe sa coboare, acesta se pregateste sa monteze si sa aseze un dispozitiv pliabil care le permite persoanelor cu dizabilitati, aflate in carucioare cu rotile, sa poata cobori cu usurinta si in siguranta din tren, fara a depune prea mult efort.

(VIDEO) Japonia: cum sunt ajutate persoanele cu dizabilitati in trenurile din Japonia

In timp ce japonezii privesc la aceste lucruri ca la o simpla rutina, turistii aflati pentru prima data in fata unor asemenea scene nu inceteaza a se minuna minute in sir sau isi scot repede telefoanele sau alte electronice pentru a face poze sau a filma aceste intamplari.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Cel putin la acest capitol, Japonia pare a se afla la cel putin jumatate de secol inainte fata de unele tari din lume. Romania se afla si ea printre tarile cu o infrastructura deficitara in ceea ce priveste persoanele cu dizabilitati, abia in ultimul timp miscandu-se timid cateva lucruri si la noi in aceasta privinta.

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Una din strofele imnului national este huiduita de catre progresistii din strada

mie mart. 1 , 2017
Una din strofele imnului national este huiduita de catre progresistii din strada. „La intonarea Imnului, se observă cum unii ar cânta și strofa a patra (”Preoți cu crucea-n frunte/ Căci oastea e creștină…), dar alții nu îi lasă. Și asta se întâmplă în fiecare seară în Piața Victorei…” Nu mai […]
29 iulie, Ziua Imnului National al Romaniei

Poate vă place și:

libris.ro